FUTBOL PRIMERA CATALANA

L'EFAC rescata un punt

Van marcar a l’afegit a un Santboià que només havia rebut dos gols en nou partits || Els lleidatans van aconseguir al final un merescut punt

Cheikh prova de rematar l’esfèric malgrat el cúmul de jugadors a l’àrea.

Cheikh prova de rematar l’esfèric malgrat el cúmul de jugadors a l’àrea.CARLES MIRANDA

L’EFAC va rescatar un punt que semblava que se li escapava davant del Santboià, que arribava al partit com a segon classificat i amb tan sols dos gols en contra en les nou jornades anteriors, però els locals van aconseguir anotar a l’últim sospir del matx (1-1). L’encontre va començar amb un lesionat abans d’arribar als deu minuts de partit, Chipi, que va ser substituït i traslladat a un centre hospitalari per una bretxa que necessitava punts de sutura. A nivell futbolístic, el duel era molt equilibrat, ja que els locals van començar a crear perill, però la defensa santboiana estava molt ben organitzada sobre la gespa. La primera ocasió de perill per als locals la va crear Cheikh al minut 24, amb un xut creuat que se’n va anar per poc i minuts més tard una altra rematada sortiria desviada. Al 34, el Santboià es va trobar amb un gran contraatac de dos contra un, però Monfort va arribar al tancament i va tallar la jugada de perill amb gran autoritat.

Seria Estévez el que va obrir el marcador (0-1, 38’) en una jugada que després de diversos rebutjos, li cau la pilota al visitant, que va anotar a boca de canó per situar al davant el Santboià. Abans del descans, Cheikh tindria l’última de la primera meitat, que era una rematada clara a la qual no va arribar per centímetres.

Després del descans, el partit va començar a ser molt més tàctic, fet que va permetre al Santboià arribar un parell de vegades a la porteria de Chiné, que va ser excel·lent defensant els pals en uns minuts en què els locals no van deixar de collar el rival. A pocs minuts del final del partit, l’EFAC va afegir Cheikh a la llista de lesionats ja que se li va apujar el bessó en una carrera i va haver de ser substituït per Sow (80’). Malgrat les lesions, els lleidatans van seguir amb el seu treball, la qual cosa els premiaria més endavant.

Ja dins de l’afegit va arribar l’empat, amb un gol semblant al primer, ja que després de diversos rebots la pilota va caure als peus d’Imaz, que va anotar l’empat abans del final (1-1, 93’). Amb aquesta victòria, l’EFAC se situa sisè classificat amb 17 punts a l’espera dels resultats dels rivals.