MOTOCICLISME COMPETICIÓ

L'Estatal de trial recalarà per primera vegada a Aitona

El club local, fundat el 2009, organitzarà la prova inaugural el 9 de febrer

Fa anys que Aitona organitza proves del Català.

Aitona serà escenari per primera vegada en la seua història d’una prova del Campionat d’Espanya de trial, concretament la que obrirà el pròxim 9 de febrer el certamen del 2020.

En aquest sentit, el Moto Club de la localitat, que es va fundar fa només una dècada, afrontarà tota una prova de foc després d’haver estat reconegut en diverses ocasions com a millor organitzador de les carreres d’àmbit català.

El circuit Montperler de Bellpuig tornarà a acollir una prova del calendari estatal de motocròs

Aquesta localitat del Segrià és tradicionalment trialera, fins al punt que fa prop de trenta anys que organitza una de les curses puntuables per al Campionat Provincial i, des que es va crear el club, ha figurat ininterrompudament al calendari català, tant en les disciplines de base com en la d’Open. De fet, el 2015 va ser distingit com el millor organitzador del campionat de Nens, guardó que va repetir l’any passat en la categoria absoluta.

“Tenim una gran experiència en proves de trial i ens veiem capacitats per tirar endavant una prova del Campionat d’Espanya. Després d’organitzar durant diversos anys el Català, era el moment de fer el pas”, va reconèixer ahir un dels màxims responsables del club, Mauri Codina, que va assegurar que la idea és donar-li continuïtat. “Competició que hem organitzat, competició que hem mantingut. La intenció és que el Campionat d’Espanya vingui per quedar-se”, va asseverar Codina.

La prova comptarà amb un pressupost entorn dels 10.000 euros i amb la col·laboració d’una seixantena de voluntaris, que es faran càrrec majoritàriament dels punts de control en tot el traçat. El recorregut constarà d’un total de dotze zones, onze de repartides pels voltants del municipi d’Aitona i l’última al pàdoc, que serà l’única artificial.

Per la seua banda, el circuit Montperler de Bellpuig serà escenari un any més d’una de les proves puntuables per al Campionat d’Espanya de motocròs 2020, concretament la cinquena de les dotze que estan programades, que es disputarà el cap de setmana del 28 i 29 de març sota l’organització del Moto Club Segre.