ELS DETALLS

L'AEM cau amb el Barcelona B i perd per primer cop aquesta temporada al Recasens, on va estar invicte tota la primera volta

L’AEM cau amb el Barcelona B i perd per primer cop aquesta temporada al Recasens, on va estar invicte tota la primera volta || Després d’una excel·lent primera part en la qual només va faltar el gol, es va veure sorprès amb dos gols molt seguits a la represa

Jani salta amb la portera en l’acció per la qual l’àrbitra va anul·lar el gol de Pixu a l’acció següent.JORDI ECHEVARRIA

Algun dia havia d’arribar. La històrica fita de mantenir la imbatibilitat a casa tota la primera volta va tocar a la seua fi en el partit que obria la segona. El líder va ser massa líder i es va convertir, així, en el segon equip a treure punts del Recasens –ahir ple– i el primer a endur-se els tres. L’orgull de l’AEM, que va excel·lir en una primera part en què només li va faltar el gol, no va ser suficient per sobreposar-se a l’encert d’un Barcelona B que va viure de la seua efectivitat i que, més enllà de la possessió, no va fer la sensació de tenir controlat el partit fins que el marcador ja pesava massa. De fet, l’AEM va disposar de més ocasions que el seu rival, algunes de les quals molt clares, però dos llampecs blaugrana als quatre minuts del segon temps van ser una muntanya massa difícil d’escalar fins i tot per a un equip, com el blau, acostumat últimament a l’alpinisme. Des del principi, el Barcelona B va portar a col·lació les seues condicions tècniques de superior categoria i es va apropiar la possessió de l’esfèric. Tanmateix, no va arribar a dominar en cap cap altra faceta del joc, en gran manera condicionat per l’alta pressió de l’AEM. Tot just començar, Inés va avisar amb un xut després de recuperar la pilota a l’àrea. Va ser la primera d’una sèrie d’accions molt clares. La millor la va tenir Solà en una rematada que va picar al travesser. Poc després, Natàlia també va estar a punt del gol després d’una gran carrera l’acabament de la qual va ser desviat a córner. Va ser l’avantsala de la jugada més polèmica delmatx. Una falta servida per la reapareguda Nàdia va acabar, després d’un rebot, amb un gol de Pixu que la col·legiada va anul·lar per una falta de Jani a la portera rival que no va existir. Tanmateix, l’AEM no va disminuir la marxa i cada sortida de pilota blaugrana es convertia en un robatori i en una ocasió. Fins a set xuts a porteria van llançar les blaves al primer temps, per només dos del Barcelona B. Van perdonar.

I el guió va canviar tot just reprendre’s el joc. En quatre minuts, el Barcelona B va tancar el partit amb dos gols inapel·lables, de Clàudia Pina i Bruna Vilamala, que van agafar per sorpresa l’AEM. Però fins i tot amb el 0-3, que arribaria al cap de pocs minuts amb un xut llunyà d’Emma, les de Roger Lamesa mai no van perdre la cara al partit. Van buscar el gol. I no va arribar, però tampoc no va evitar que l’AEM, malgrat perdre, ho fes amb el cap ben alt.

“Aquesta derrota ens unirà com a equip a la segona volta”

“Malgrat el 0-3, l’equip no ha perdut la cara al partit, ha continuat pressionant i provocant pèrdues al Barça, per la qual cosa malgrat tot estic segur que com a equip això ens unirà a la segona volta.” Així valorava Roger Lamesa la derrota davant del líder, que va assegurar haver “perdonat”: “Ens sentim impotents perquè quan hem estat bé no hem aprofitat les nostres ocasions, i això davant d’equips com el Barça B és imperdonable.” El tècnic va afirmar que “la primera part convidava a l’optimisme, però sabíem que elles la tindrien”. Sobre el gol anul·lat a Pixu, va considerar que la col·legiada es va equivocar: “És gol, Jani estava d’esquena i no pot fer falta a la portera.” En la mateixa línia es va expressar, precisament, Pixu: “La portera no l’hem tocat en cap moment”, va assegurar, alhora que va afegir que “l’àrbitra ens ha perjudicat durant el partit, però en sortim reforçades i em sento molt orgullosa de portar l’escut de l’AEM contra jugadores d’aquest nivell”. Finalment, Nàdia Dopico, que va reaparèixer després de dos mesos i mig de lesió amb 90 minuts a l’eix defensiu, va explicar que a l’equip li va quedar un “mal regust de boca”. “Hem tingut moltes oportunitats i elles en cinc minuts han resolt”, es va lamentar.