El Barça segueix imbatut i acaricia les semifinals

Liderat per Hanga i Mirotic, tomba el Baskonia en un partit brillant

Cory Higgins intenta superar la defensa de Micheal Eric.

Cory Higgins intenta superar la defensa de Micheal Eric.ACB PHOTO / M. POZO

El Barça va aconseguir ahir el liderat del grup i acaricia les semifinals al superar el Baskonia (81-75). Els bascos es van veure obligats a recórrer a l’un contra un per intentar enganxar-se a un partit que va prendre color blaugrana des dels primers minuts (20-11). Set punts consecutius de Shields, que en va anotar 17 al segon període, van igualar la contesa i el Baskonia va tornar a posar-se al partit (28-25). Tomic va frenar el parcial, però dos triples més de l’aler danès van tombar l’electrònic i el partit va canviar. El Barça, que va ballar al so de Hanga, va aconseguir sostenir les envestides i se’n va anar al davant als vestidors (42-39). Els blaugranes van tardar quatre minuts a anotar la primera cistella al tercer període i no van aconseguir contenir la inspiració de Shields. Hanga va tornar a la pista, però va ser Henry el més destacat a l’epíleg del tercer assalt, amb quatre punts consecutius per posar davant l’equip (55-56). Mirotic va tornar al període definitiu, quan 7 punts consecutius d’un ressuscitat Hanga van tornar la igualada a un xoc que va tenir nombroses alternatives. Als bascos se’ls va apagar el llum en un dels moments clau de l’enfrontament i els blaugranes ho van aprofitar amb un parcial de 14-2. El Baskonia ho va intentar fins al final, amb dos tir consecutius de Shengelia, però el Barça es va quedar amb el liderat després de la tercera jornada.

L’Unicaja va superar (89-98) el Joventut i va sumar la segona victòria, que els posa en la lluita per un dels bitllets per a semifinals. Un últim quart espectacular va inclinar la balança del costat dels andalusos. A l’altre partit de la jornada, el Bilbao va guanyar Tenerife (70-78).