El Sedis encaixa la segona derrota seguida al perdre al Palau davant d'un Araski que va saber aprofitar la pitjor versió de les urgellenques

El Sedis encaixa la segona derrota seguida al perdre al Palau davant d'un Araski que va saber aprofitar la pitjor versió de les urgellenques || Nou mal inici i reacció que no va ser suficient en el duel que va servir de debut per a una desencertada Gabbi Ortiz

La urgellenca Ariadna Pujol intenta superar Laura Quevedo,      jugadora de l’Araski.

La urgellenca Ariadna Pujol intenta superar Laura Quevedo, jugadora de l’Araski.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va mostrar ahir la seua pitjor versió davant de l’Araski i va encaixar la segona derrota consecutiva (55-67), en un partit en el qual no va tenir mai opció de lluitar per una victòria que l’hauria situat en zona de play-off. Les urgellenques van tornar a tenir un mal dia en el tir i el debut de Gabbi Ortiz, desencertada, tampoc va solucionar aquest problema. L’escorta nord-americana, intensa en defensa, es va quedar en 0 punts, al fallar els 4 triples que va llançar.

Com és habitual, el Cadí va tornar a tenir una mala posada en escena, amb un parcial de sortida de 3-10 que va provocar l’enuig monumental del tècnic Bernat Canut en el primer temps mort. Després que les vitorianes posessin els 9 punts de diferència, va arribar la també tradicional reacció lleidatana, a base d’inspiració individual. Dornstauder, Bahí i Raventós van liderar les seues companyes i Gala Mestres, amb un triple sobre la botzina, va tornar el Cadí al partit (15-16). Els minuts bons de les lleidatanes van tenir continuïtat en el segon quart i el Cadí es va posar davant (19-16), abans que una antiesportiva de Raventós trenqués el ritme. L’Araski va firmar un parcial de 0-8 i ja no deixaria de dominar el joc i el marcador. Malgrat els intents de les lleidatanes, les visitants van seguir davant fins a assolir els minuts de descans (31-34). L’Araski, defensant en zona, va firmar un altre parcial de 0-8 en els primers 2:30 de la segona meitat, la qual cosa va provocar un nou temps mort de Canut. Però aquesta vegada no hi va haver reacció i el Cadí la Seu va continuar deambulant per la pista fins que les visitants van assolir una màxima diferència de 14 punts (36-50). La ràbia de Raventós va fer que el Sedis es posés les piles i les urgellenques van tornar a la batalla amb un parcial de 9-0. Tanmateix, Abalde tenia massa facilitats per anotar i va mantenir les basques davant abans d’entrar en els últims deu minuts (47-54). L’última empenta de les lleidatanes no acabava d’arribar i tampoc ho faria en el parcial definitiu. Canut va gastar totes les bales a falta de 4:11 per al final perquè les seues jugadores portaven 1 punt anotat (48-60). Quevedo va posar de nou els 14 punts de marge i Etxarri va anotar la primera cistella de camp a falta de 2:30 per al final del duel. Sense la sensació que el Cadí pogués lluitar, l’Araski va deixar que el temps corregués i Asurmendi va sentenciar des de la línia de tres un rival que no va estar en condicions de guanyar.

Bernat Canut: “No hem estat al nivell mental que calia” Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, va manifestar després del partit davant de l’Araski que el treball de les seues jugadores no va ser suficient per lluitar per la victòria. “No hem estat al nivell mental que calia, ja que elles han sortit molt bé i nosaltres molt malament, regalant molts punts en segones opcions i fallant molt en els nostres tirs. Tot i així, hem remat moltíssim en el segon quart per anar-nos-en al descans només tres punts per sota. Però l’inici del tercer quart ha tornat a ser molt dolent, amb una mala gestió del joc quan teníem la pilota, amb una defensa insuficient quant a intensitat. Elles han tingut una ambició més gran a l’hora de lluitar per la victòria i se l’han emportat”, va assenyalar.