Reacció amb Messi

El crac argentí, que va ser suplent en una primera part en què el Betis es va avançar per 1-0, va sortir a la segona i va empatar tot just trepitjar el terreny de joc || Trincao va sentenciar la victòria del Barça en la seua estrena golejadora

Els jugadors del Barça, amb Messi al centre, celebren un dels gols de la victòria d’ahir contra el Betis.EFE

El Barcelona va sumar la sisena victòria consecutiva a LaLiga (2-3) després de remuntar a la segona part l’1-0 amb què se’n va anar al descans el Betis, que va veure com la presència de l’argentí Leo Messi va fer reaccionar els blaugranes després de quedar-se en el primer període a la banqueta. Messi va empatar tan sols entrar al camp (1-1) i després el portuguès Francisco Trincao va aconseguir el 2-3 definitiu.

Va semblar que Ronald Koeman pensava també en el partit d’aquest dimecres a l’estadi del Sevilla, en l’anada de les semifinals de la Copa del Rei, i en el desgast que va patir el seu equip a Granada, amb pròrroga inclosa, per superar els quarts. Així, Leo Messi es va quedar d’inici a la banqueta i amb ell Pedri o Frenkie de Jong, mentre que, davant la baixa per lesió de Sergi Roberto, va donar el lloc de lateral dret a Mingueza.

La victòria permet als blaugranes mantenir la segona posició, empatats amb el Madrid

Koeman va donar descans a jugadors pel recent desgast de la Copa i amb un altre partit dimecres

L’entrenador del Betis, el xilè Manuel Pellegrini, també va sorprendre amb algunes absències destacades de jugadors que van acabar fatigats dijous passat als quarts d’una Copa que, igual com la del Barça, va tenir pròrroga i en el seu cas eliminació als penals davant l’Athletic.

El Barça es va trobar de bon començament amb la lesió del central Ronald Araújo, que es va fer mal al turmell esquerre després d’un mal gest i va ser substituït per De Jong. Va recompondre el seu dibuix davant d’un Betis que volia ser protagonista. Pel Barça Ousmane Dembélé va ser el que es va moure millor entre les línies defensives verd-i-blanques. El Betis ho va intentar amb una passada de Borja Iglesias a la qual no va arribar Juanmi Jiménez, a la qual cosa va replicar el Barça amb una centrada de Jordi Alba i cop de cap desviat de Lenglet.

Quan es presagiava l’empat a zero a la primera part, una bona contra del Betis va ser culminada amb centrada del lateral dret brasiler Emerson Royal i la bona definició de Borja Iglesias per posar l’1-0.

A la segona part, Koeman va donar entrada a Pedri pel danès Martin Braithwaite per canviar la dinàmica ofensiva, però va ser Mingueza el que aviat va tenir l’oportunitat d’empatar amb un fort xut a què va respondre Joel Robles.

El Barcelona no ho veia clar i abans que es complís el primer quart d’hora de la represa ja va entrar Messi al costat de Francisco Trincao. Amb dos minuts de l’argentí sobre el terreny de joc n’hi va haver prou per empatar amb una rematada forta, per sota i ajustada al pal. Era el seu gol número 13 a la Lliga. Amb ell, el Barça ja va ser un altre, molt més vertical i amb aproximacions perilloses com una de Dembélé a la qual va respondre el porter bètic, que no va poder evitar que en una jugada desafortunada, el central Víctor Ruiz es marqués un gol en pròpia porta després d’una rematada defectuosa de Griezmann (1-2). En nou minuts el Barça havia capgirat el marcador, però Víctor Ruiz es va rescabalar i va firmar el 2-2 amb un cop de cap. Això va trencar definitivament el partit, que al tram final podia decantar-se de qualsevol costat. Va ser Trincao el que va firmar un gran xut que va entrar fregant el travesser per posar el 2-3 a falta de tres minuts i donar una nova victòria al Barcelona, que segueix segon.