“Hem sabut treure el partit”

Òscar Cobacho.

La jugadores celebren el gol del triomf, en el tram final.

La jugadores celebren el gol del triomf, en el tram final.JORDI ECHEVARRIA

Després del triomf, l’entrenador debutant, Òscar Cobacho, va destacar que el seu equip va saber “patir” per buscar els tres punts en la recta final del partit: “L’entrega de l’equip ha estat bestial a la primera part, a la segona ens ha costat més però hem sabut patir i treure’l quan més costa amunt estava.”

Va destacar que “a la primera part hem estat superiors i ha quedat curt marcar un sol gol i, a la segona, ha estat el contrari. Elles s’han encoratjat i, quan estaven millor però sent imprecises, hem marcat el 2-1”. I va afegir: “Es tracta de rendibilitzar els moments positius.” Més enllà del matx, Cobacho va afirmar que “falta rodatge i és normal no mantenir un alt nivell tot el partit”.

Per la seua part, la capitana i golejadora Pixu va destacar que “sempre és bo començar amb bon peu. Hem patit molt, el final de la segona part ha estat de bojos i hem tingut sort perquè els pals ens han salvat”.

La primera impressió sempre és important. En un espai curt de temps, en mostrem més del que imaginem a qui tenim davant: aparença, gestos i fins i tot maneres. La primera impressió de l’AEM en la nova temporada va ser molt bona: la d’un equip capacitat per patir, ser resolutiu i solvent fins i tot sense portar la iniciativa –una cosa que ahir va ocórrer en certes fases– i, sobretot, somrient.

I no és per a menys, perquè debutar amb victòria i fer-ho contra el màxim exponent d’un dels millors planters de l’Estat –una cosa que no va aconseguir la temporada passada ni a Lezama ni al Recasens– és un aspecte que cal celebrar en una Lliga que, pel seu format de competició, donarà pocs respirs. El primer somriure, no es podia saber, va ser el de Pixu, l’encarregada d’avançar l’AEM superada la primera mitja hora de joc. L’eterna capitana va mesurar molt bé els temps per caçar una passada a l’espai d’Andrea i batre per sota Paula, que va tocar la pilota però no va poder evitar que entrés.

I el somriure de Pixu va ser el de la poblada grada del Recasens, que s’havia quedat amb les ganes de celebrar el gol de les seues després que, minuts abans, el travesser evités el gol en un tret d’Alexia.. El gol es va emportar els complexos de l’Athletic B, que va començar a controlar el joc fins que, al tall del descans, va aconseguir l’empat a pilota aturada, l’amenaça que més havia exhibit fins al moment davant dels condominis de Mireya. Va ser una acció confusa i en la qual la portera lleidatana va reclamar falta dins de l’àrea. Jani es va llançar per intentar evitar el gol, però la rematada de Marina Artero a la falta penjada en vertical per Pinedo ja havia traspassat la línia de gol.

Amb la gerra d’aigua freda es va arribar al descans i, després de l’aturada, la igualtat entre lleidatanes i bilbaïnes va ser més palpable que mai, malgrat que l’Athletic B va ser el que més a prop va estar de posar-se davant, primer en la rematada d’un córner que Andrea va salvar sobre la línia i després en un tret a boca de canó que va fer lluir-se Mireya. L’AEM va saber patir en aquesta fase i, malgrat el cansament, va intentar treure profit de la seua verticalitat. Pixu va vorejar el gol al rematar de primeres una gran centrada d’Alexia.

No va ser en aquesta ocasió, però la connexió entre les dos davanteres, les màximes golejadores de la pretemporada, va acabar resultant exitosa pocs minuts després. Amb el partit trencat, Pixu va poder plantar-se a l’àrea i disparar amb prou potència per impedir que Esteban bloqués la pilota. I Alexia va treure brillantor a una les més lluents entre l’elenc de les seues virtuts, la col·locació a l’àrea, per caçar el rebuig i donar els tres punts a l’AEM.

També és cert que va caldre patir per amarrar-los, i allà va aparèixer Iris per salvar un gol fet d’Urzainqui interposant-se en la rematada a l’àrea petita de la davantera basca. Després, el pal va evitar també el gol gairebé fet de Zubieta, que va aprofitar un mal refús de la defensa blava en l’última jugada del partit. De vegades, la línia entre l’èxit i el fracàs és pràcticament invisible. La diferència pot anar de mil·límetres i ahir també va ser això. Hi va haver sort, però la sort també es persegueix. I la persegueixen els equips guanyadors.