L'ICG Lleida pateix en excés

Gairebé es deixa remuntar els 25 punts d'avantatge amb què va tancar el primer quart || Suma la dissetena victòria del curs, tercera seguida

Michael Carrera, que no va estar tan encertat, pica el cèrcol d’Albacete.

Michael Carrera, que no va estar tan encertat, pica el cèrcol d’Albacete.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida continua en estat de gràcia i ahir va sumar la dissetena victòria de la temporada (78-90), ni més ni menys, després de tombar amb més sofriment de l’esperat, d’acord amb com va arrancar el partit, un Almansa a qui li va guanyar també l’average particular. Després d’un primer període descomunal, que va tancar amb una renda de 25 punts, els de Gerard Encuentra van acabar patint, encara que van aguantar per ofici per encadenar la tercera victòria en ple Tourmalet de partits. La posada en escena de l’ICG Força Lleida va ser demolidora en les dos cistelles.

Encuentra va tornar a situar dos bases d’inici, amb Schreiner i Marcos, amb Hughes, Carrera i Badji, i els lleidatans van ofegar completament el rival en defensa, obligant-lo a llançar molt forçat i gairebé sempre esgotant les possessions. El rebot també era seu, la qual cosa li permetia sortir de forma vertiginosa en atac i amb gran fluïdesa de pilota fins a trobar la millor opció de tir, la majoria de les vegades des de més enllà de 6,75, on va raure la perfecció (6 de 7 en el primer quart).Dos triples d’inici de Hugues i un altre de Carrera van ajudar a situar un eloqüent 2-13 transcorreguts els primers tres minuts. Aquí no va parar el vendaval dels d’Encuentra, que a l’equador del període ja guanyaven per 17 punts (2-19).

Santana, amb dos accions, va donar una mica d’aire a un Almansa que no trobava lucidesa, amb un Polanco, la seua referència, anul·lat. Dos triples més, ara de Schreiner i González, van tornar a catapultar el Lleida (9-29), que encara en volia més. La irrupció de Kavas, amb nou punts seguits sense fallar al tram final, va portar el seu equip a assolir la màxima renda del duel, 25 punts (11-36), en un primer període descomunal, de llarg el millor de la temporada.Però tot va començar a torçar-se a l’inici del segon assalt.

L’Almansa havia de reaccionar i ho va fer, gràcies en part a Grabauskas i Gydra, que van fer molt mal a la pintura. Tots dos van comandar la reacció per situar el seu equip a 15 punts (25-40). El temps mort d’Encuentra no va resoldre el problema i el conjunt d’Albacete es va posar a 13, si bé la renda va pujar a 16 al descans (36-52) després d’un triple darrer de González, que ahir fins va haver de jugar en posicions interiors per la baixa de Rosa, que ni va viatjar per lesió, i a l’eliminació de Shaq Cleare a l’inici del tercer quart.L’ICG Lleida va semblar parar el cop, però no del tot.

Un error de Badji, que va permetre una cistella plàcida de Josep Pérez sota cistella, i un triple de Marcos que va fer la corbata al cèrcol, van desconnectar els lleidatans en l’arrancada de la segona meitat. Gydra i Grabauskas van continuar entonats i l’avantatge va anar reduint-se amb el pas dels minuts. El Lleida no trobava la fluïdesa del primer quart i l’Almansa va creure en la proesa, més encara quan es va situar a dos després d’un triple de Pérez (54-56, m.25).L’equip lleidatà va aguantar la primera envestida, però l’Almansa, amb Polanco ja més entonat, va continuar creient i va tornar a situar-se a dos punts tot just arrancar l’últim assalt (68-70), i amb possessió per empatar o capgirar el marcador que no va aprofitar.

En aquell moment va irrompre Hughes per matar el duel. Cinc punts seguits del nord-americà, juntament amb una safata de Marcos i un triple de Carrera, van completar un parcial de 0-10 que va tornar a posar els lleidatans dotze a dalt (68-80), encara amb sis minuts per jugar-se. Els de Rubén Perelló no van tirar la tovallola.

Un triple de Santana i una antiesportiva de Badji van permetre als locals situar-se a set (73-80), però el senegalès es va rescabalar per liquidar el duel. Primer, provocant una antiesportiva i anotant els dos tirs lliures, i després firmant tres cistelles, dos de les quals cap a baix, que van segellar la dissetena victòria d’un ICG Força Lleida que segueix on fire

Cinc punts de Hughes, dos de Marcos i un triple de Carrera van decidir quan l’Almansa es va situar a dos

Gerard Encuentra va lloar els jugadors després d’un partit que va haver de guanyar dos vegades. “És mèrit dels jugadors, que són uns cracs”, va sentenciar el tècnic, que va destacar el factor mental del seu conjunt al reposar-se després de la reacció local.

“Hem sortit molt bé defensivament, ofegant l’atac d’Almansa, la qual cosa ens permetia córrer i treure cistelles al contraatac. Els hem fet molt mal en el primer quart, però són d’aquests enfrontaments en els quals agafes una diferència molt gran en el primer quart i et veus com que ja el tens, i això sempre pot provocar una mica de nervis, sobretot en una plantilla tan jove com la nostra. Pots trencar el partit o que el rival s’hi vagi ficant a poc a poc, i Almansa s’ha anat ficant i a nosaltres ens han entrat els nervis.

Vèiem com ens remuntaven, però al final hem tingut el cap fred, hem tornat a defensar com sabem, a córrer i hem tret una victòria fora de casa, que sempre és molt difícil”, va apuntar. “La LEB és així, sabem que les dinàmiques poden canviar durant els partits. Nosaltres n’hem viscut alguna d’aquestes al revés, com a Palència.

Has d’estar molt bé en el factor mental. Ells s’han ficat en el partit i ens hem posat nerviosos, però al final hem tingut la ment freda per tornar a treballar i tancar el matx quan més difícil estava. Estem contents amb la feina feta”, va concloure.

Ibou Badji, que va jugar un altre gran partit, tant en defensa com en atac, intenta anotar davant de l'oposició de Grabauskas i Nesbitt.ÁREA 11

Kavas, que va jugar un gran primer quart, es desfà de Bivià.