Mbappé guia França

Un doblet seu i un gol de Giroud, que ja és el màxim golejador històric francès amb 52, porten a quarts els vigents campions || Lewandowski va maquillar el resultat de penal

Mbappé celebra eufòric un dels seus gols al costat de Giroud, que va ser el que va obrir el marcador per a França.EFE

La selecció de França va avançar a quarts de final del Mundial de Qatar després de guanyar ahir Polònia (3-1), que no va tenir opció amb un Kylian Mbappé superlatiu que va coronar la seua espectacular actuació amb un doblet que va tancar la victòria iniciada per Olivier Giroud, des d’ara màxim golejador històric de la selecció gal·la. L’atacant del Milan va obrir la llauna abans del descans amb el gol número 52 amb els Bleus, que li permet superar una llegenda com Thierry Henry, però va ser el killer del París Saint-Germain el gran protagonista d’un duel que va liquidar amb un parell de gols que van fer impossible la reacció polonesa. Ara, els de Didier Deschamps s’enfrontaran a Anglaterra, que va donar bon compte de Senegal.

El setge de la vigent campiona va ser total el primer quart d’hora. Robert Lewandowski, als 20 minuts, va donar la rèplica amb un tret llunyà que va forçar l’estirada d’Hugo Lloris, abans que Olivier Giroud fallés una ocasió claríssima en boca de gol. Tanmateix, va poder rescabalar-se, després d’un xut de Piotr Zielinski que primer va desbaratar Lloris i que la defensa gal·la va treure sota pals a la segona rematada, al tall del descans; Mbappé va cedir dins de l’àrea per al davanter del Milan, que amb un xut creuat va superar Szczesny (min.44).

Mbappé també va voler unir-se a la festa i va obrir el festival d’ocasions de la segona meitat amb un tir que va marxar fregant el pal després de tocar Krychowiak i que va prosseguir amb una impressionant xilena de Giroud que va acabar al fons de les malles però que no va pujar en el marcador per una falta prèvia de Varane sobre el porter polonès. No va fallar l’ariet del París Saint-Germain al minut 74, quan Antoine Griezmann va iniciar un contraatac i el barcelonista Dembélé el va assistir per, després de retallar cap a dins, afusellar i posar el momentani 2-0. La fam no se li va aturar i, ja al descompte, es va treure una espectacular rematada dins de l’àrea que va colar per tot l’escaire.

Amb tot resolt, al 99, Lewandowski es va encarregar de maquillar el resultat des del punt de penal en el seu segon intent, després d’obligar l’àrbitre a repetir el llançament.

Brasil recupera Neymar davant de Corea i Japó desafia Croàcia

La selecció del Brasil, ja amb Neymar disponible però tocada per les últimes lesions a l’equip, afronta avui a l’Estadi 974 (20.00 hores/Gol Mundial i Movistar+) als vuitens de final disposada a evitar ensurts amb Corea del Sud, que busca fer història en el seu primer partit oficial contra la canarinha.L’astre del PSG, que es va lesionar en el debut mundialista contra Sèrbia, s’ha recuperat d’un esquinç als lligaments del turmell dret i arribarà a temps per a les eliminatòries, tal com va confirmar en roda de premsa Tite. “Sí, hi serà.

S’entrenarà i serà al partit”, va assenyalar de manera contundent el seleccionador brasiler. L’única incertesa és si l’atacant arrancarà l’onze o esperarà la seua oportunitat a la banqueta, com sembla més lògic.Abans, Japó i Croàcia es desafiaran a l’Estadi d’Al-Janoub (16.00 hores/La 1) per un bitllet per als quarts de final, en un duel en el qual els nipons, capaços de sorprendre Alemanya i Espanya, volen continuar fent història i en què l’actual subcampiona necessita millorar per continuar viva.

Messi, el tercer en partits disputats

Leo Messi s’ha situat al podi de la història de les Copes del Món de partits disputats, ja tan sols superat pels alemanys Lothar Matthäus i Miroslav Klose.

Messi va disputar dissabte el partit número 23 i està en disposició de situar-se fins i tot a la primera posició. El capità d’Argentina va igualar amb l’italià Paolo Maldini i es va col·locar a un partit de Klose, que assolirà al matx de quarts de final contra Països Baixos, i dos de Matthäus.

Aficionats es reuneixen per donar suport a Pelé

Un grup d’aficionats brasilers es va congregar ahir a l’hospital de São Paulo en el qual l’exfutbolista Edson Arantes do Nascimento Pelé està hospitalitzat des de dimarts per una infecció respiratòria per expressar-li suport i demanar per la millora de la seua salut.

L’últim comunicat mèdic de l’hospital apuntava que Pelé, de 82 anys, encara “està en tractament i el seu estat de salut es manté estable”.

Azpilicueta i Raya s’entrenen al marge

La selecció espanyola va tornar ahir als entrenaments després d’un dia de descans amb el lateral César Azpilicueta i el porter David Raya treballant al marge. Per la seua part, Rodri Hernández va admetre que en els tres minuts en què la selecció es va veure fora del Mundial van sentir “pànic”, però que han après dels errors i ho demostraran a vuitens de final demà contra Marroc.

“Guanyarà el que tingui millors extrems”

El gal Arsène Wenger, director de Desenvolupament del Futbol Mundial de la FIFA, va assegurar que la selecció “amb millors extrems, guanyarà” el Mundial ja que el 58 per cent dels atacs es donen per banda al “bloquejar-se els carrils centrals”, i va destacar França i Anglaterra més que altres conjunts.