AUTOMOBILISME GP DE LA XINA DE FÓRMULA 1

Norris s'endú la pole a l'esprint, amb Alonso tercer

Sainz, cinquè en una sessió sota la pluja

Lando Norris, autor del millor temps, ahir durant la sessió de qualificació per a la prova esprint. - EFE/EPA/ALEX PLAVEVSKI

El pilot britànic de McLaren, Lando Norris, es va emportar aquest divendres la primera pole a l’Esprint de la temporada sota la pluja de Shanghai, escenari del Gran Premi de la Xina, amb Lewis Hamilton (Mercedes) a la segona plaça i Fernando Alonso (Aston Martin) a la tercera posició, mentre que Carlos Sainz (Ferrari) començarà des de la cinquena.

Lando Norris, amb suspens a causa que al principi el seu temps de volta va ser anul·lat per límits de pista, va aconseguir la pole a l’esprint després de marcar un temps de 1.57.940. Acompanyant-lo a primera línia hi haurà el seu compatriota Lewis Hamilton que, molt ràpid durant tota la Q3 en condicions de pluja, va acabar a més d’un segon (1.261) de Norris. Alonso va aconseguir la millor posició en una classificació de la temporada amb un meritori tercer lloc a gairebé dos segons (1.975) del millor temps. Al costat de l’asturià arrancarà el líder del Mundial, Max Verstappen (Red Bull), que en condicions de mullat només va poder col·locar el cotxe a la quarta plaça, al davant de Carlos Sainz.