SEGRE

ALIMENTACIÓ REACCIONS

Els ramaders i la indústria avalen la producció càrnia “sostenible”

Davant de l’informe de l’ONU que insta a un canvi de dieta apostant per més fruites i verdures || En detriment de les carns per raons mediambientals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramaders i indústries càrnies van defensar ahir la producció local de carn i la seua aposta pel medi ambient i la sostenibilitat. Així ho van afirmar després d’un nou informe del Plafó Intergovernamental d’Experts en Canvi Climàtic de Nacions Unides presentat dijous que reclama un canvi global en la dieta, amb més fruites i verdures i menys carn, per lluitar contra el canvi climàtic.

Des del sector del boví de carn, el president d’Asoprovac Catalunya, Ricard Gòdia, va defensar el sistema de producció intensiva de Catalunya i Espanya en general, alimentat el bestiar amb pinsos elaborats amb gra i fins i tot amb subproductes, com el bagàs sorgit després de l’elaboració de cervesa i que evita que acabi en un abocador.

El sector carni destaca la millora de processos, instal·lacions i innovació en gestió de residus

Va contraposar la fórmula amb la desforestació al Brasil per a la cria en extensiu. Molt diferent, va insistir, és la producció del sistema extensiu del Pirineu de Lleida, que va dir que també necessita les granges del pla en gran manera, on s’engreixen una part dels vedells nascuts a la muntanya. Va recordar, a més, els treballs del sector en favor del medi ambient i va al·ludir els primers resultats del projecte Life Beef Carbon, destinat a reduir l’empremta de carboni de la carn de boví en un 15 per cent en els propers deu anys, que s’està duent a terme a França, Irlanda, Itàlia i Espanya.

Des d’Unió de Pagesos el responsable del sector porcí, Rossend Saltiveri, va defensar l’equilibri en la dieta, i va posar en dubte que la solució per afrontar el canvi climàtic sigui que la població es converteixi en vegetariana. Va lamentar que es posi el sector agrari en el punt de mira i defensa la necessitat de combinar la producció ètica amb cobrir les necessitats alimentàries de la població i que el productor pugui guanyar-se la vida.

Així mateix, el sector carni espanyol va reafirmar el seu compromís amb la millora del medi ambient, la reducció dels gasos amb efecte d’hivernacle i la seguretat i qualitat de les produccions ramaderes, alhora que continua treballant per una alimentació variada i equilibrada, en el marc de la dieta mediterrània, segons la plataforma Carne y Salud.

Va recordar que els sectors ramader i carni espanyol i europeu són un referent internacional pel seu treball en la sostenibilitat de les produccions millorant els processos, les instal·lacions i el maneig i realitzant importants innovacions en la gestió de residus.

Imatge d’una explotació catalana de boví.

Imatge d’una explotació catalana de boví.ACN

tracking