SEGRE

ESNOTICIA

Soses registra el primer cas positiu de coronavirus entre els treballadors de la fruita

Els alcaldes del Baix Segre denuncien l’okupació d’habitatges per part de sensepapers || Exigeixen proves massives al témer que hi hagi brots en una zona fins ara poc afectada per la pandèmia

Dos joves amb tamborets del bar Rasep, tancat, a la Granja d’Escarp.

Dos joves amb tamborets del bar Rasep, tancat, a la Granja d’Escarp.AJUNTAMENT DE LA GRANJA D’ESCARP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Soses ha registrat el primer positiu per coronavirus entre els treballadors de la campanya de la fruita a Lleida. L’alcaldessa de la localitat, Sandra Marco, va explicar ahir a aquest diari que “es tracta d’un veí que té símptomes lleus, per la qual cosa s’ha activat el protocol que hi ha per a aquest tipus de casos, com l’aïllament, i està previst que en les pròximes hores es faci la prova als seus familiars i a la resta de contactes que ha tingut”. L’home treballa per a una empresa d’Alcarràs i el seu positiu coincideix amb l’arribada d’un elevat nombre de temporers, molts dels quals sense contracte, a les localitats del Baix Segre, que viuen amb preocupació aquesta situació i exigeixen controls de seguretat i proves massives en casos amb símptomes al témer que es produeixin brots en una zona amb pocs casos fins ara.

Manel Ezquerra, primer edil d’Alcarràs, diu que “des dels ajuntaments del Baix Segre insistim que, davant d’aquest augment exponencial de població, es necessiten tests ràpids perquè és impossible poder mantenir aquestes persones en quarantena”. A Massalcoreig, per exemple, han detectat l’arribada de mig centenar de persones i recorden que no hi ha hagut cap cas de Covid-19 fins al moment al poble, segons va explicar l’alcaldessa, Montserrat Jové, que va recordar que els tests depeden del departament de Salut. Per la seua part, la primera edil d’Aitona, Rosa Pujol, va explicar que diàriament arriben persones per treballar malgrat no tenir contracte i va demanar que els cossos policials facin controls com el que va tenir lloc a Fraga diumenge, quan la Guàrdia Civil i la Policia Local van identificar 26 temporers sense contracte (vegeu SEGRE d’ahir). Josep Antoni Romia, alcalde de Seròs, va lamentar que “és el mateix problema que cada any agreujat ara per la pandèmia”. A més de la preocupació per l’arribada massiva de persones en aquesta zona, els alcaldes del Baix Segre denuncien que s’ha detectat l’okupació de molts habitatges per part de sensepapers. 

Dos joves amb tamborets del bar Rasep, tancat, a la Granja d’Escarp.

Dos joves amb tamborets del bar Rasep, tancat, a la Granja d’Escarp.AJUNTAMENT DE LA GRANJA D’ESCARP

tracking