SEGRE

Pardinyes se'n va de Carnaval

La rua de Pardinyes, organitzada per Agipa Giramon i altres entitats del barri, va estar presidida
per la reina Pocasolta

La reina Pocasolta va presidir el Carnaval de Pardinyes.

Pardinyes se'n va de Carnaval

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“La reina Pocasolta ha vingut per liquidar l’heteropatriarcat d’una manera molt boja i destarotada.  Pretén capgirar el món perquè la sang ens arribi al cap i puguem pensar millor com volem la societat.” Així comença el manifest de Pocasolta, “la dona empoderada que vol capgirar el món”, la reina del Carnestoltes de Pardinyes organitzat per Agipa Giramon amb la col·laboració d’un bon grapat d’entitats del barri com Orvepard i la comissió de festes i cultura, ACIP, Escola Ermengol, Club d’Esplai el CAU, TURMAT, Zenkiu, Plusfresc, El Raconet del Mingo i l’IES Josep Lladonosa.

“Volíem crear un referent propi per al nostre Carnaval”, explica Navidad Montáñez, d’Agipa, “ja que la majoria de Carnestoltes són homes o una figura sexualitzada de dona. Hem trencat amb això i hem creat un personatge afí a la filosofia de l’entitat, en la qual apostem per la coeducació, lluitem pels drets de la dona i en contra de l’assignació de rols socials depenent del gènere”. 

A la rua, amenitzada per la batucada de Tam Tam Tuken, van participar-hi unes 300 persones,  que també van poder gaudir de diversos jocs, la tradicional farinada, una xocolatada popular i premis a la millor disfressa, carrossa no motoritzada i comparsa.

Agipa Giramon és una associació de Pardinyes, fundada l’any 2011, que aposta per una educació en valors a través del lleure. Organitzen casals d’estiu, Nadal i Setmana Santa i diferents activitats per als caps de setmana com Dis-Bauxa, la ludoteca esbojarrada i Krea (Kasal Revolucionari Educatiu per a Adolescents). 

“En aquesta ocasió ens vam proposar reviure la rua de Carnestoltes que es feia antigament a Pardinyes i de la qual tothom guarda molt bon record”, explica Navidad. “Volem que les noves generacions visquin l’escalf del barri.”

L'enfarinada, un dels moments de la rua.

L'enfarinada, un dels moments de la rua.

Hi va haver disfreses molt originals.

Pardinyes se'n va de Carnaval

La Reina saluda els seus súbdits.

Pardinyes se'n va de Carnaval

tracking