SEGRE

Torregrossa se'n va de marxa

L'associació Amics del Pou Bo celebra aquest any la primera edició de la carrera i marxa amb finalitats solidàries

La vetllada nocturna s'acompanya d'un concert.

Torregrossa se'n va de marxa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Amics del Pou Bo de Torregrossa, al Pla d’Urgell, es va crear durant l’any 2009 per recuperar les llegendes que s’explicaven al voltant d’aquest pou, a partir de la memòria oral dels veïns del municipi. Preservant així la història del poble, l’associació ha organitzat durant deu anys la Festa del Pou Bo, en què participen veïns i visitants.

Aquest any l’entitat ha apostat per les activitats mediambientals i el pròxim dia 24 de març se celebrarà la primera edició de la carrera i marxa del Pou Bo. Amb el suport de Boira Experience i diferents empreses del poble i voltants, s’han traçat tres opcions de recorregut que acabaran al pou: dos carreres de cinc i deu quilòmetres i una marxa de set. La cursa començarà les 10 del matí al Graner i puntua per a la Lliga de Ponent. S’hi espera la participació d’experts corredors i aficionats, que rebran un obsequi. Els fons recaptats es donaran a la Creu Roja de Mollerussa.

La festa del Pou Bo se celebra anualment un cap de setmana durant el mes juliol i any rere any va agafant força. Inclou diferents activitats com la cercavila, a càrrec del grup de grallers Els Descordats de Torregrossa, el concurs de Pouers i Poueres, en el qual els participants aprofiten l’ocasió per vestir-se amb roba tradicional de l’època, i la representació teatral de la llegenda del pou a càrrec del grup local Tour-Mix Teatre. Els visitants també poden assistir a la cercavila nocturna amb torxes o delectar-se de la mostra de productes gastronòmics i artesans, el concurs de sopes de pa o el sopar popular, entre d’altres.

El Pou Bo és un dels llocs més populars de la història de Torregrossa i la seua ubicació, el Camí de Vencilló, és el punt de trobada dels veïns del poble. La bassa està datada de l’època sarraïna i té dinou metres de profunditat.

Els més petits participen en activitats lúdiques infantils.

Torregrossa se'n va de marxa

Els gegants Roc i Vicenta es van crear especialment per a aquesta celebració.

Torregrossa se'n va de marxa

El Pou Bo compta amb un espectacle de titelles propi.

Torregrossa se'n va de marxa

El sopar popular es porta a terme a la zona del pou.

Torregrossa se'n va de marxa

tracking