SEGRE

Un lleidatà al top del techno

Lluís Ribalta és el primer català i espanyol a aconseguir un Top 3 en l’estil progressive house del prestigiós portal ‘Beatport’ || Com a DJ ha actuat en els millors clubs del món

Lluís Ribalta en una imatge promocional.

Un lleidatà al top del techno

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ser DJ i arribar al Top 3 mundial en l’estil progressive house del portal més famós del món de vendes digitals, Beatport, és una fita que no està a l’abast de qualsevol, malgrat que sí que ho ha aconseguit el lleidatà Lluís Ribalta que, el passat 10 de gener, va arribar a aquesta posició amb una de les seues cançons, Cosmic Absolute. “És una posició molt difícil d’assolir, ja que soc l’únic artista català i espanyol que és al Top 10 d’aquest estil, gairebé tocant el número 1”, afirma aquest enginyer agrònom que, des de l’any 2006, treballa com a bomber de la Generalitat al parc de Lleida.

Als seus 42 anys, Lluís en porta 22 actuant com a DJ i 17 component música electrònica. La seua afició per aquesta expressió musical va nàixer en la seua adolescència quan “amb els amics vam començar a sortir per la zona dels vins de Lleida i a freqüentar les discoteques de l’època daurada dels anys noranta com la Wonder, el Big Ben, Musicland, Orbita 4 o Sistema" recorda. Van passar els anys i el seu interès pel món dels DJ no només no va disminuir, sinó que va anar augmentant i es va dedicar a investigar sobre l’art, la història i tot el que hi feia referència i, segons diu, “va ser prou complicat, ja que en aquella època no existia internet”. D’altra banda, assistia a tots els concerts i sessions que es programaven. “Demanava si podia situar-me a prop dels DJ que actuaven i observava com ho feien, quan ho feien i, si no entenia alguna cosa, els ho preguntava. Eren altres temps, hi havia molt bon ambient, gairebé familiar, i els discjòqueis eren molt assequibles, no com passa actualment, que sembla que s’hagin tornat intocables”, afirma.

Després d’alguns anys adquirint el material propi d’un discjòquei, com tocadiscs, mixers, equips de so i “el més important, els vinils”, assegura; l’any 2005 va participar en el primer concurs de DJ de Lleida, organitzat per l’Associació Am+, “que eren els únics que s’interessaven en aquell temps per la música electrònica i l’art multimèdia”, va debutar per primera vegada davant del públic i va aconseguir un honrós segon lloc.

“Gràcies a l’organització d’aquell esdeveniment vaig iniciar la meua carrera musical, que m’ha portat a actuar en els millors clubs i festivals d’arreu del món com a l’Argentina, Miami, Hong Kong o Berlín, juntament amb els millors músics

del gènere”, afegeix amb orgull Ribalta, que té a dia d’avui més de cent cinquanta cançons publicades i un segell propi, LR Recordings, “creat per oferir oportunitats a nous talents de la música electrònica”, conclou el més internacional dels DJ lleidatans.

XARXES SOCIALS

http://www.lluisribaltadj. com/ és la seua pàgina web i també té compte a Twitter i Facebook

LLISTES

El portal ‘Beatport’ és el millor mercat dels discjòqueis

Entrar en els Top 100 de Beatport, el portal en el qual publiquen els artistes més importants de la música electrònica de ball, com David Guetta, Steve Aoki, Chemical Brothers, Moby o el DJ suec Avicii, traspassat l’any 2018, suposa ser un dels més venuts de la plataforma. “Arribar al Top 10 o al Top 3 és ja un somni”, explica Lluís Ribalta, que el 2021 ha estat inclòs en un total de 15 llistes de les millors cançons de l’any.

Actualment també està a la posició quinze en el Top mundial d’artistes de progressive house hype, un estil musical més tranquil i melòdic que va començar a practicar arran de la pandèmia, ja que aquesta va suposar una aturada de les seues actuacions en directe i va haver de reinventar-se amb un estil diferent.

Ribalta actualment és president i membre actiu de l’Associació per la Difusió de Música i Art Multimèdia Am+ de Lleida, ha impartit diversos cursos de DJ per a joves, i ha estat redactor i locutor musical especialitzat en música techno en diversos mitjans, com el web culturanocturna.com o la ràdio en línia Startekmusik, on va tenir programa propi, titulat Atmósfera sonora.

Una captura de pantalla on es pot veure el Top 3 aconseguit per la cançó de Ribalta.

Un lleidatà al top del techno

tracking