SEGRE

INICIATIVES PROMOCIÓ

Vall de Cardós dissenya un projecte per dotar-se d'una marca i fixar població

Elabora un pla de desenvolupament sostenible a través de la participació ciutadana

Sessió de treball portada a terme durant l’elaboració del pla.

Sessió de treball portada a terme durant l’elaboració del pla.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fixar població, empreses, fomentar el consum de producte local, activitat econòmica i aconseguir el relleu generacional a les explotacions agrícoles són alguns dels objectius que es desprenen del pla de desenvolupament local sostenible de Vall de Cardós que es presentarà dijous vinent, dia 4 d’agost, a Tavascan. Un pla que s’ha elaborat amb la participació ciutadana dels tres municipis que formen la vall, Ribera de Cardós, Esterri i Lladorre, i que incideix, entre altres aspectes, en la necessitat de fomentar el consum de producte local, incentivant-ne la comercialització a través d’una cooperativa.

L’estudi destaca també la possibilitat de treballar a sensibilitzar hotels, restaurants, càmpings o establiments de serveis perquè promoguin el consum d’aquests productes a través d’una marca pròpia: La Vall de Cardós consumeix local. D’altra banda, es desprèn la necessitat d’enfortir la continuïtat de les explotacions agrícoles i que siguin viables perquè nous pagesos hi puguin accedir abans de tancar-les. Entre les fórmules per aconseguir un possible relleu destaca el lloguer de les finques durant uns anys. També destaca la necessitat d’enfortir el sector turístic i patrimonial a través d’una estratègia comuna.

El pla de desenvolupament local sostenible de la Vall de Cardós ha de ser un document pràctic que serveixi de full de ruta, en cooperació amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el departament d’Agricultura, per portar a terme accions conjuntes encaminades a augmentar el seu dinamisme social, cultural i econòmic. El pla s’ha portat a terme amb fonaments integradors, de sostenibilitat i participatius i amb l’objectiu últim de millorar la qualitat de vida dels veïns d’aquesta zona del Sobirà.

tracking