SEGRE

MEDI AMBIENT JARDINERIA

Els vivers municipals produeixen més de 22.000 arbustos i arbres

Un dels vivers municipals d’arbustos i arbres.

Un dels vivers municipals d’arbustos i arbres.HERMÑINIA SEIRVENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els vivers municipals de la ciutat de Lleida, ubicats a Copa d’Or i Rufea, han produït des de l’any passat més d’11.000 plantes i arbres per als espais públics i actualment estan en procés 11.200 unitats més. En concret, arbustos i arbres del viver s’han plantat en una rotonda de l’N-II, a la plaça Germans Queralt del Secà de Sant Pere, a l’espai davant del local social de la Mariola, a l’accés al camp de tir, a la plaça dels Pagesos, als jardins del CAP Onze de Setembre, a l’entrada a Llívia, a la plaça Pau Casals i a l’entorn de l’escola bressol de Balàfia. Actualment, s’estan produint, amb la col·laboració del Centre Especial de Treball, milers d’heures per enjardinar pròximament el Call de Lleida. Els arbustos produïts serveixen també per fer activitats a les escoles de la capital (per exemple, elaborant túnels verds amb vímet), per crear tanques vives per als horts de Rufea i per recuperar zones de la Mitjana que estaven afectades per plantes invasores.

La Paeria té previst augmentar en quatre anys un 30 per cent l’arbratge de la capital, amb l’objectiu de guanyar zones d’ombra a l’estiu i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va indicar que en el futur volen arribar a una producció “a la carta” de plantes en els vivers per als espais públics.

tracking