SEGRE

MUNICIPIS BASSES DEL CODÓ

Coll de Nargó cobrarà entre 3 i 5 euros per vehicle per accedir a les basses

L’entrada era lliure fins ara però és un espai natural cada vegada més freqüentat

Les basses del Codó s’alimenten del riu de Valldarques.

Les basses del Codó s’alimenten del riu de Valldarques.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Coll de Nargó ha aprovat de forma inicial l’ordenança d’usos i fiscal de les basses del Codó, les piscines naturals alimentades per riu de Valldarques amb accés fins ara lliure. El consistori ha acordat que cobrarà “entre 3 i 5 euros” a cada vehicle que accedeixi al paratge natural amb l’objectiu de reduir la degradació que pateix any rere any.

El seu gran atractiu natural i el fàcil accés afavoreixen la presència d’un gran nombre de públic, entre els quals veïns del poble i de la comarca però també turistes, que massifiquen i danyen l’entorn.

El consistori ha redactat i sotmès a votació el text de l’ordenança i durant els pròxims mesos estudiarà com aplica la nova regulació. No descarta contractar una persona del juny al setembre per controlar l’accés i la correcta aplicació de la normativa.

El consistori considera el preu “simbòlic” i sense afany de recaptar diners sinó amb l’objectiu de “protegir i evitar que la degradació vagi a més, així com ja han fet altres municipis catalans”.

Puja un 20% el tipus aplicat a l’IBI de rústica L’ajuntament ha aprovat també la modificació de l’ordenança fiscal que regula l’impost sobre béns immobles de naturalesa rústica. La taxa patirà un increment de fins a un 20 per cent. Des del consistori van explicar que l’aplicació d’aquesta pujada serà “gradual”, de manera que el 2018 l’increment serà del 10% i el 2019 “valoraran si és necessari aplicar l’increment restant” de l’altre 10%. Amb aquesta mesura l’equip de govern preveu poder ingressar 3.000 euros durant el 2018.

tracking