SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Cervera 'castiga' el bisbe Novell i no li farà recepció

La Paeria el va declarar no grat per un comentari homòfob || Obvia el protocol i tampoc firmarà al llibre d’honor

Imatge d’arxiu de Royes i Novell en un acte a Cervera.

Imatge d’arxiu de Royes i Novell en un acte a Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera no farà una recepció oficial al bisbe de Solsona, Xavier Novell, en la jornada de celebració de les festes del Santíssim Misteri de dilluns. Segons va anunciar l’alcalde, Ramon Royes, no es portarà a terme l’acte protocolari de recepció a la Paeria ni firmarà al llibre d’honor. La tradició també marca que per la jornada del Santíssim Misteri, les autoritats vagin en comitiva des de la Paeria fins a la col·legiata de Santa Maria per assistir a la celebració de l’oratori de les Completes, encara que Novell tampoc participarà en aquest acte, que tindrà lloc aproximadament a les 19.30 hores de dilluns. La Paeria de Cervera va declarar persona no grata Novell el maig de l’any passat al considerar homòfoba una de les seues glosses dominicals en la qual vinculava l’homosexualitat amb l’absència d’una figura paterna. Malgrat tot, Royes va explicar que si assisteix a la celebració, com està anunciat al programa de les festes, li oferiran un “tracte de respecte”.

Cervera celebra aquest cap de setmana la festa major del Santíssim Misteri, que té com a acte principal l’oratori de les Completes de dilluns. En aquesta actuació participen un centenar de cantants de l’agrupació coral de Cervera i mig centenar de músics del conservatori. Abans d’aquest esdeveniment, tindrà lloc el nomenament d’Agustí Duran i Sanpere com a fill predilecte de la ciutat. Les festes comencen avui amb el pregó de la Passió de Cervera, que aquest any anirà a càrrec de Joan Salvador Gràcia, de la família autora dels decorats de La Passió.

L’alcalde, Ramon Royes, va assegurar que si Novell assisteix a l’acte li oferiran un “tracte de respecte”

Val a recordar que l’Observatori contra l’Homofòbia va portar la polèmica glossa de Novell a la Generalitat i al síndic de greuges al veure-la “homòfoba”, però el Govern va considerar que es troba dins de la llibertat d’expressió i que no vulnerava la llei contra l’homofòbia. El bisbe va assegurar que les seues paraules no tenien intenció d’ofendre ningú, però va demanar disculpes als pares i mares que s’hagin sentit dolguts”.

tracking