SEGRE

ECONOMIA PROJECTES

Fins a 25 municipis acolliran 250 empleats de l'escorxador de Binèfar

Pla d’habitatge perquè les famílies resideixin en l’entorn del projecte de Pini

Alcaldes de la Llitera, Cinca Medio i Ribagorza divendres a Binéfar.

Alcaldes de la Llitera, Cinca Medio i Ribagorza divendres a Binéfar.DIPUTACIÓN DE HUESCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La previsió de creació d’ocupació que està generant la construcció de l’escorxador de Binèfar, del grup italià Pini, que crearà més de 600 llocs de treball directes en la primera fase (2019) i pot arribar fins als 1.600, ha provocat que fins a 25 municipis de les comarques de la Llitera, Cinca Mitjà i Ribagorça impulsin juntament amb la Diputació d’Osca un pla d’habitatge per acollir entre un 30 i 40% d’aquests nous treballadors (unes 250 famílies). L’objectiu és que puguin residir als pobles petits de l’entorn de Binèfar, i ajudar així a frenar la despoblació de la zona.

Els alcaldes han acordat tirar endavant aquesta iniciativa que preveu entre altres accions posar a disposició dels treballadors infraestructures públiques propietat dels ajuntaments i les administracions (cases de mestres, de metges o antigues escoles), mitjançant acords amb propietaris privats, l’impuls de la reforma de cases destinades a lloguer social i venda i la implicació de la col·laboració publicoprivada per al seu finançament.

La Diputació d’Osca farà un estudi per tal de valorar els serveis sanitaris, educatius i de transport per adaptar-los a les noves circumstàncies.

Així mateix, l’alcalde de Binèfar, Alfonso Adán, va apuntar que el municipi elaborarà un pla local i d’altra banda ha sol·licitat la implicació del govern aragonès i el central per tal de poder aplicar mesures com podrien ser l’IVA reduït en la construcció.

Oportunitat estratègica per assentar població en zones rurals El president de la Diputació d’Osca, Miguel Gracia, va apuntar que la implantació de l’empresa suposa una oportunitat estratègica per aconseguir assentar població i frenar la despoblació. “A tots els pobles hi ha tipus diferents d’habitatges buits i amb accions com aquesta podrien tornar a habitar-se”, va dir. “Hem de saber què pot aportar cada poble des del punt de vista de situació i serveis per tal de regular i prioritzar les actuacions a desenvolupar per evitar la competència entre ells. L’objectiu és parar la despoblació.”

tracking