SEGRE

ESNOTICIA

Nous esllavissaments provoquen talls en vies secundàries del Jussà

Als municipis d’Abella de la Conca i Sarroca de Bellera, sense causar danys personals || Al Sobirà i l’Alt Urgell també pateixen petites allaus de pedres

La roca que va caure a Abella de la Conca (a l’esquerra) i el despreniment de Sarroca (a la dreta).

La roca que va caure a Abella de la Conca (a l’esquerra) i el despreniment de Sarroca (a la dreta).SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Les conseqüències de les intenses pluges de la setmana passada estan provocant diversos ensorraments en altres municipis del Jussà i el Sobirà. Ahir mateix, al municipi d’Abella de la Conca un despreniment va tallar la carretera d’accés, a la zona de Bóixols.

Fonts de l’ajuntament van manifestar que durant el matí es va retirar la gran roca que havia caigut sobre la calçada i a mig matí s’havia restablert el trànsit. També al Jussà, al municipi de Sarroca de Bellera, es van produir danys al ferm de l’L-521, antiga via que donava accés a l’N-260.

L’alcalde de Sarroca de Bellera, Josep Ramon Lloret, va explicar que es van retirar les restes de pedres i terra de la via i es va senyalitzar perquè no hi passessin els camions. Així mateix, Lloret va apuntar que al tractar-se d’una via de la Diputació ho va comunicar als tècnics de la corporació perquè fessin una valoració de la zona. “Mentrestant, hem establert un perímetre i prohibit el pas de vehicles, sobretot de camions que van a les granges, que poden arribar al municipi per un altre accés alternatiu.”

Segons Lloret, des del consistori es va demanar als veïns que evitessin passar per aquesta via durant un parell de dies, fins que es determini que és segur el pas. “Hem d’estar alerta perquè el mal de la pluja acostuma a aparèixer dos o tres dies després de ploure”, va dir.

També al Pallars Sobirà, algunes vies secundàries es van veure afectades per petits despreniments. És el cas de la via pròxima al nucli d’Escàs, a Rialp, en la qual operaris del municipi també van treballar per retirar pedres de la calçada, o un petit mur de contenció del nucli de Roní, que també es va veure afectat per l’aigua i de què es van desprendre algunes pedres.

D’altra banda, a l’Alt Urgell també s’han produït allaus de pedres, encara que sense deixar aïllat cap nucli. Operaris treballaven ahir per retirar pedres a les vies d’accés a la vall de Tuixent, a l’accés a Montant de Tost, al camí dels dipòsits de les Masies de Coll de Nargó i a la carretera d’accés a Alàs. Tots aquests moviments de terra van afectar part de la calçada sense afectar la circulació.

El consistori de la Baronia de Rialb, a la Noguera, ultima al seu torn l’informe dels danys ocasionats per la pluja del cap de setmana. L’alcalde, Antoni Reig, demanarà al departament de Governació que es declari la zona catastròfica pels danys ocasionats.

La roca que va caure a Abella de la Conca (a l’esquerra) i el despreniment de Sarroca (a la dreta).

La roca que va caure a Abella de la Conca (a l’esquerra) i el despreniment de Sarroca (a la dreta).SEGRE

tracking