SEGRE

PATRIMONI OBRES

Guàrdia de Noguera recupera les campanes, que ja poden bandejar

El Pepito va tornar ahir a fer sonar les campanes de Guàrdia.

El Pepito va tornar ahir a fer sonar les campanes de Guàrdia.ALBERT FELIP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guàrdia de Noguera va celebrar ahir la recuperació de les seues tres campanes, que tornen a bandejar després de diversos anys sense poder moure’s per seguretat.

Unes 150 persones van acudir a l’acte d’inauguració del nou sistema per fer-les sonar, que ara està mecanitzat. Una va ser l’últim campaner que les va tocar, el septuagenari Pepito de cal Boix. Un grup de campaners de les Borges també va oferir una exhibició. L’alcalde, Josep Maria Mullol, va explicar que “vam poder localitzar la persona que les va tocar per última vegada”.

L’últim campaner del municipi, Pepito de cal Boix, va ser l’encarregat d’inaugurar-les

Els treballs que s’han dut a terme, amb una inversió de 25.000 euros (aportats per l’ajuntament, Diputació i bisbat), han consistit a renovar bastidors, enganxaments i suports i la instal·lació d’un sistema de mecanització que permeti que les campanes puguin girar. L’ajuntament va tancar a principis els voltants del campanar per evitar que els veïns i els vehicles s’atansessin a la torre de l’església de la Mare de Déu del Roser a causa del perill que hi havia que les campanes (que pesen 300, 500 i quilos) caiguessin al buit.

tracking