SEGRE

MUNICIPIS PLE

Vielha torna a donar llicències a pisos turístics a l'expirar la moratòria

El govern d’UA renuncia a intentar limitar-les de nou en aquest mandat || No té la majoria necessària i veu inviable un acord amb l’oposició per fer-ho

Un moment del ple celebrat ahir a Vielha.

Un moment del ple celebrat ahir a Vielha.AJUNTAMENT DE VIELHA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Vielha tornarà a expedir a partir d’avui llicències per a habitatges d’ús turístic (HUT), després de concloure ahir la moratòria d’un any que va establir l’equip de govern d’Unitat d’Aran (UA) per regular aquest tipus d’allotjaments. El termini de suspensió de llicències ha expirat sense que el consistori pogués aprovar una ordenança que plantejava limitar-los només a habitatges unifamiliars i l’alcalde, Juan Antonio Serrano, va apuntar que no tornarà a intentar-ho en el que queda d’aquest mandat.

Serrano va fer aquestes declaracions després del ple municipal, el primer sense majoria absoluta d’UA després del pas a l’oposició de Rufino Martínez com a regidor no adscrit. Precisament, aquest edil va impedir d’aprovar la limitació als pisos de lloguer turístic en el ple de l’agost passat. Fer-ho requeria la majoria absoluta dels membres de la corporació, assistissin o no al ple, és a dir, set vots a favor. Martínez, encara a l’equip de govern, es va abstenir. També ho va fer la regidora de Cs, mentre que els quatre membres de CDA que van assistir a la sessió van votar-hi en contra, de manera que l’ordenança va quedar rebutjada al comptar amb el suport de només sis edils d’UA (vegeu SEGRE del 23 d’agost). Serrano va remarcar que el seu grup no té la majoria necessària per restringir les llicències a pisos de lloguer turístic, i va considerar inviable assolir un acord amb l’oposició. “Partim de posicions diametralment oposades”, va dir. El govern d’UA defensa la necessitat de limitar aquests allotjaments, al considerar que els 140 que ja existeixen han encarit més d’un 30% el preu del lloguer per a residents al municipi.

És el primer ple amb l’edil Rufino Martínez al grup mixt i el govern d’UA sense majoria absoluta

Davant d’aquest posicionament, CDA considera que la limitació que planteja el consistori és “discriminatòria” entre propietaris d’habitatges i addueix que la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha emès informes en contra de restringir aquesta activitat. Martínez, per la seua part, va argumentar a l’agost que corresponia a l’administració satisfer la demanda d’habitatges amb pisos socials.

Impost de circulació rebaixat a vehicles elèctrics i híbrids El ple va acordar ahir bonificar en un 75% l’impost de vehicles de tracció mecànica que tinguin motors híbrids i elèctrics, a fi d’incentivar els vehicles menys contaminants. Aquesta reforma de l’ordenança fiscal s’aplicarà a partir de l’any vinent i bonificarà també els que facin servir energia solar i els que consumeixen biocombustibles, segons va indicar el consistori. L’alcalde, Juan Antonio Serrano, va indicar que el pròxim pas serà impulsar la instal·lació de diferents punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Tant aquest com la resta de punts de l’ordre del dia es van aprovar amb vots a favor i abstencions entre els edils de l’oposició.

tracking