SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

L'Alt Urgell tanca quatre abocadors de voluminosos a causa de l'incivisme

Al sud de la comarca, i critiquen que els veïns els utilitzen “sense mirament ni control”

Imatge de l’estat del punt de recollida de residus voluminosos de Peramola.

Imatge de l’estat del punt de recollida de residus voluminosos de Peramola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mancomunitat Intermunicipal de Gestió de Residus de l’Alt Urgell Meridional (Migraum), que gestiona els residus dels vuit municipis del sud de la comarca, ha clausurat o preveu tancar fins a quatre punts de recollida d’objectes voluminosos per l’incivisme d’alguns veïns, que utilitzen aquestes infraestructures “sense cap mirament ni tipus de control”. L’entitat havia posat a disposició dels ciutadans aquests punts per evitar el desplaçament fins a l’abocador de la mancomunitat a Oliana.

Durant els propers dies tancarà el dipòsit de Peramola, encara que l’ajuntament ja va sol·licitar-ne a l’estiu la clausura. L’alcaldessa, Gemma Orrit, va lamentar ahir que “hi hagi veïns que portin runa i materials encara que hi hagi un cartell que el punt està ja tancat”.

“Estem cansats de veure les condicions en les quals està i hem acordat eliminar-lo”, va assegurar Orrit. El gerent de la Migraum, Jordi Pasques, va criticar “el comportament tan poc correcte” d’alguns ciutadans, que va obligar també fa poc més d’un any a clausurar la zona de Noves de Segre,a les Valls d’Aguilar. “Teníem un contenidor a la carretera de Taús però va acabar descontrolat”, va apuntar. Ara els veïns disposen d’un espai on poden deixar els estris i aparells en desús. El punt de Coll de Nargó és un altre dels que estan en fase de clausura i tenen previst obrir una minideixalleria. A Alinyà busquen un canvi d’ubicació, perquè està situat a dos quilòmetres del poble i la distància i la falta de control propicien que l’ús no sigui correcte.

tracking