SEGRE

HABITATGE VIOLÈNCIA MASCLISTA

Denuncia que l'ex la deixa sense gas i llum a l'acusar-lo de maltractar-la

Una veïna de Torrefarrera assegura que “et demanen que siguis valenta i denunciïs però després tot són represàlies”|| El proveïment, a nom del presumpte agressor

Sheila Rizquez, amb la seua filla a la casa de Torrefarrera, on estan sense llum des de fa dos mesos.

Sheila Rizquez, amb la seua filla a la casa de Torrefarrera, on estan sense llum des de fa dos mesos.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escalfar-se a la nit amb un foc a terra, fer els deures de la nena sota la llum d’una llanterna i preparar els àpats amb una cuina de gas. Aquesta és la realitat de Sheila Rizquez, una veïna de Torrefarrera que assegura que des de principis de setembre viu sense subministrament de llum ni gas al denunciar la seua exparella per maltractaments. “Et demanen que siguis valenta i denunciïs però després tot són represàlies”, explica Sheila, que assegura que durant un any va patir agressions per part de la seua llavors parella sentimental. “El subministrament de la llum estava a nom de la meua exparella, que està a la presó per violència masclista, i ens va tallar el subministrament per coaccionar-me. Ara els tràmits per canviar de titular s’estan allargant tant que la meua filla de nou anys i jo estem des del 17 de setembre sense electricitat”, apunta Sheila. La seua petita té al·lèrgia al fong alternària i asma, per la qual cosa “el fred li provoca més problemes de salut”.

La dona explica que quan pateixes maltractament “estàs en una situació tan tòxica que vas deixant de banda amistats, familiars i pròxims perquè estàs tan enamorada que no vols assimilar el que t’estan fent”. Tanmateix, Sheila va dir prou per protegir la seua filla de 9 anys. “Vaig fer front a la por i vaig denunciar perquè l’última vegada va arribar a pegar-me davant de la meua nena i no toleraré que hagi de passar per aquestes situacions perquè és el que més estimo”.

Respecte als actes reivindicatius del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, aquesta lleidatana assegura que “tothom surt al carrer per recordar les víctimes de violència masclista però no ens sentim protegides per la Justícia, ja que sembla que ens jutgen a nosaltres i el que expliquem”.

Abans que res, Sheila reivindica que “no vull ser un número més i m’espanta el fet que quan aquesta persona surti de la presó pugui convertir-me en una víctima mortal més”. “L’he denunciat en quatre ocasions però l’únic que vull és refer la meua vida i oferir-li a la meua filla l’estabilitat que no ha tingut fins ara.” La companyia elèctrica va assegurar ahir a aquest diari que investigarà el cas per aclarir el retard en l’alta del servei.

tracking