SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Més controls, radars i vehicles policials amb càmera contra els "homicides viaris"

Interior i Trànsit augmentaran les mesures per reduir la sinistralitat a les carreteres, amb un 7% més de morts a Catalunya el 2018 || Deu radars nous de tram aquest any i ús de l’helicòpter

El primer accident mortal del 2019 va ocórrer dimarts a Vallfogona.

El primer accident mortal del 2019 va ocórrer dimarts a Vallfogona.BALAGUER TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar ahir que durant aquest any incrementaran les mesures “per endurir i perseguir els homicides viaris” i reduir la mortalitat a les carreteres catalanes provocada per imprudències. El 2018 van morir 256 persones per accidents de trànsit a Catalunya, un 7% més. En el cas de Lleida, es van registrar tres víctimes mortals menys. Per aconseguir-ho, tots els agents de la divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra sortiran a patrullar per detectar conductes infractores i de risc.

També es recuperaran els anomenats vehicles espiera, que la policia catalana havia utilitzat anteriorment. Es tracta de cotxes no logotipats amb agents uniformats que capten infractors mentre circulen a través de càmeres. A més, després de mesos de litigi entre companyies, començaran de nou les tasques de vigilància de l’helicòpter del Servei Català de Trànsit i es potenciaran els radars mòbils i més controls contra l’excés de velocitat, les distraccions i el consum de drogues.

Quatre més funcionaran en breu i sismés, sense ubicació determinada, després de l’estiu

Així mateix, en les properes setmanes entraran en funcionament quatre radars de tram, ja anunciats, cap a la demarcació de Lleida. El departament també té previst posar-ne en marxa sis més després de l’estiu, encara que no va detallar-ne la ubicació.

El Servei Català de Trànsit també aposta per una nova llei de mobilitat i seguretat viària, amb la regulació de la conducció autònoma, els vehicles vulnerables i de l’ús de la bicicleta, entre d’altres.

Així mateix, demana que, en cas de reincidència, sigui necessària una avaluació psicofísica que permeti detectar les condicions que hagin pogut comportar la reiteració d’infraccions administratives que provoquin la pèrdua de punts o la comissió de delictes de trànsit. També proposa que les classes teòriques siguin obligatòries per obtenir el carnet de conduir i avala les limitacions de velocitat en vies convencionals i castigar amb 6 punts l’ús del mòbil. Interior també vol impulsar una ordenança per a tots els municipis que reguli els vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics.

Repunten els accidents múltiples a Lleida el 2018 Les carreteres lleidatanes van registrar l’any passat 37 morts per accidents de trànsit, tres menys que un any abans. Des que se’n tenen registres, només els anys 2016 i 2014 hi va haver menys víctimes en accidents a la carretera. Tanmateix, malgrat aquest descens, l’any passat es va registrar un repunt dels accidents amb múltiples víctimes. El 2018, hi va haver cinc sinistres d’aquest tipus en el qual van morir 12 persones, la xifra més alta en els últims sis anys. D’altra banda, sis dels 37 morts eren motoristes. També hi va haver tres accidents mortals de tractor. El 91% de les víctimes va perdre la vida en accidents en carreteres d’una sola calçada i un carril per sentit. Aquestes són les carreteres on la velocitat màxima, des del 28 de desembre passat, és de 90 i no de 100 quilòmetres per hora.

tracking