SEGRE

La cangur era conscient dels abusos a la nena de Bellvís, segons els Mossos

Un agent que va veure els fets els defineix com "una de les coses més fastigoses" que ha vist mai

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han assegurat que l'home de 87 anys acusat d'abusar d'una nena de sis anys a Bellvís (Pla d'Urgell) li feia tocaments mentre la cangur vigilava i ho "facilitava". Ho han declarat en el judici que s'ha fet aquest dilluns a l'Audiència de Lleida, per abusos sexuals continuats a una menor. Un dels agents ha qualificat l'escena de "molt desagradable" i un altre ha declarat que en els seus 25 anys de carrera, aquests fets han estat "una de les coses més fastigoses" que ha vist mai. Sobre el paper de l'acusada, els agents han dit que es veia "clarament" amb la seva actitud i la seva expressió facial, de tensió i de vigilància, que "era conscient que el que feia no era correcte".

De la seua banda, la treballadora social que va tractar la nena ha declarat que la menor parlava de petons a la boca i d'abraçades, però que puntualitzava que es tractava d'unes abraçades "diferents" a les que es feia amb les seves amigues i que "no li agradaven".

Els fets van tenir lloc com a mínim en tres ocasions a la terrassa del bar del casal de Bellvís, durant la primera setmana de març del 2015.

La Sala finalment només jutja la cangur, que ha declarat des de Romania, per videoconferència, i amb l'ajuda d'una intèrpret. La fiscalia li demana sis anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual com a cooperadora necessària i vuit anys de llibertat vigilada. L'acusat, en canvi, ha estat declarat "inimputable", després que els forenses dictaminessin que patia deteriorament cognitiu a causa de la seva edat.

tracking