SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

La Vall de Boí vol comprar a Nozar el local i les piscines del Pla de l'Ermita

Per garantir-ne la continuïtat com a equipaments públics si la firma se’n va

Imatge d’arxiu de les piscines del Pla de l’Ermita.

Imatge d’arxiu de les piscines del Pla de l’Ermita.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Vall de Boí vol comprar al grup immobiliari Nozar el local social, les piscines i el parc infantil de la urbanització del Pla de l’Ermita. D’aquesta manera, espera garantir que aquestes instal·lacions ara privades segueixin obertes com a equipaments públics si l’empresa deixa finalment la seua activitat al municipi. L’alcalde, Joan Perelada, va corroborar que han plantejat la possibilitat de comprar aquests immobles a l’administrador concursal i es troben a l’espera que aquest presenti una oferta.

“Es tracta d’equipaments que són d’interès per al municipi però que no ho són per a les empreses que vulguin llogar els hotels”, va assenyalar Perelada, que va destacar la bona disposició de l’administració concursal. El primer edil espera poder arribar a un acord abans de les eleccions municipals, d’aquí a un mes. En cas contrari, la decisió quedaria en mans del seu relleu al capdavant del consistori. Ni l’actual alcalde ni cap membre del seu equip de govern es presenten als comicis del 26-M.

El consistori espera una oferta de l’administrador concursal per comprar aquests equipaments

Aquesta negociació amb els administradors concursals arriba després que el grup Nozar renunciés l’hivern passat al contracte amb la Generalitat per explotar l’estació de Boí Taüll, i també a l’opció per recomprar-la després d’entregar-la com a dació en pagament de deutes.

Des d’aleshores només ha seguit al capdavant de la majoria dels hotels del Pla de l’Ermita, propietat de tercers i que ha gestionat durant els últims anys com a arrendatari. També això podria canviar en els pròxims mesos: l’administració concursal de l’empresa ha comunicat al consistori que hi ha altres firmes que estan interessades a assumir la gestió d’aquests allotjaments. Malgrat tot, el relleu al capdavant dels hotels presenta una dificultat.

“S’haurà de veure el deute existent amb la seguretat social”, va explicar el primer edil al ple celebrat a començaments d’aquest mes, en què va donar compte de la reunió amb l’administrador concursal. Segons el seu parer, aquesta situació planteja dos escenaris possibles: “Tancar sis mesos o que el jutge decideixi que és més important la continuïtat dels hotels i que cancel·li el deute.”

Pel que fa a les pistes de Boí Taüll, està previst que la gestió passi a mans de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) el pròxim hivern, després d’una temporada d’esquí sota la gestió directa de l’empresa pública Actius de Muntanya.

tracking