SEGRE

RECURSOS HÍDRICS BALANÇ

El pantà de Sant Antoni desembassa aigua a petició dels regants del Canal d'Urgell

Sol·liciten cabal per a l’Auxiliar i poder tenir prou recursos per al cereal i fruiters fins a finals d’aquest mes || Se sumen als de l’Aragó i Catalunya, que han començat el prorrateig

Personal especialitzat maniobrant a les línies d’alta tensió.

Personal especialitzat maniobrant a les línies d’alta tensió.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa va obrir la setmana passada el desaigüe de fons del pantà de Sant Antoni o Talarn a petició del Canal d’Urgell i per mantenir el cabal ecològic del riu Segre, segons van apuntar fonts de l’empresa. El president de la comunitat de regants, Amadeu Ros, va confirmar que s’ha fet aquesta petició per augmentar els cabals al Canal Auxiliar, que té la captació a la confluència de la Noguera Pallaresa amb el Segre, ja que fins a finals de mes es continuarà regant el panís i els fruiters.En l’actualitat, circulen per l’Auxiliar d’Urgell deu metres cúbics d’aigua per segon.

Les conques del Segre i de la Noguera Pallaresa (també la del Cinca) estan en situació de prealerta per la dràstica reducció de reserves en els seus embassaments arran de les altes temperatures de l’estiu i la prolongada sequera, segons va posar de manifest un informe de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) a finals del mes de juliol. Per aquest motiu, el Canal d’Aragó i Catalunya ja ha començat a prorratejar el reg (repartir l’aigua que hi ha entre els partícips) a 0,47 litres per segon i hectàrea. Ara, són els regants del Canal d’Urgell els que necessiten més cabals per finalitzar l’actual campanya “que està garantida, encara que per a la pròxima haurà de ploure si es vol afrontar sense problemes”, va puntualitzar.

Per millorar l’actuació en casos d’avaries al Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i a la Val d’Aran

Endesa va indicar que deixar anar aigua de Sant Antoni permetrà millorar la situació del curs de la Pallaresa aigües avall de la presa, en l’actualitat gairebé seca, sobretot en el tram de cua del pantà de Camarasa, ja que aigües amunt de Sant Antoni el riu no presenta cap problema gràcies a l’acord entre la hidroelèctrica i la CHE per no afectar la pràctica dels esports d’aventura. La Pallaresa és afluent del Segre, que al seu pas per Lleida portava ahir vint metres cúbics per segon arran de l’acord amb la CHE per garantir el cabal ecològic del riu a la ciutat.

Per aquesta raó s’obren comportes en aquest sistema de regulació tots els dilluns i divendres (sempre dos vegades a la setmana) perquè el Segre no s’assequi, van recordar responsables de la firma.

Personal especialitzat maniobrant a les línies d’alta tensió.

Personal especialitzat maniobrant a les línies d’alta tensió.MAITE MONNÉ

tracking