SEGRE

Centenars de ramaders protesten a Aïnsa contra l'ós al Pirineu

Reclamen polítiques en defensa de la ramaderia extensiva

La protesta contra la presència de l'ós al Pirineu que ha tingut lloc aquest dijous a Aínsa.

La protesta contra la presència de l'ós al Pirineu que ha tingut lloc aquest dijous a Aínsa.ASAJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de ramaders aragonesos, francesos, catalans i bascos s’han manifestat aquest dijous a Aïnsa, al Pirineu d’Osca, en contra de la presència de l’ós a les comarques de muntanya. La protesta s’ha organitzat a través de la Plataforma Transpirinenca, que coordina accions a Navarra, Aragó i Catalunya per exigir la retirada dels óssos del Pirineu, i ha servit també per reclamar a les administracions polítiques en defensa de la ramaderia extensiva.

Després de la manifestació, que ha estat secundada per més de 50 organitzacions, associacions i col·lectius, entre els quals es troba Asaja, el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient d’Aragó, Joaquín Olona, ha recordat que el 18 de juliol va sol·licitar formalment a la Generalitat de Catalunya la retirada de l’ós Goiat donat el seu "evident comportament anòmal". A més, ha afirmat que en la seua petició va reiterar la seua posició contrària a la reintroducció d’óssos forans al Pirineu.

La concentració d’aquest dijous a Osca arriba després de diversos atacs de l’ós Goiat a l’Aragó aquest mateix any, el que va provocar que el govern autonòmic exigís a la Generalitat que es fes càrrec d’aquest exemplar.

L'ós Goiat ha protagonitzat 92 atacs des de la seua arribada al Pirineu el 2016, que s’han saldat amb la mort de 103 animals.

tracking