SEGRE

INFRAESTRUCTURES MOBILITAT

Reclamen canviar un semàfor de les obres de la C-14 per risc d'allaus

La plataforma de Tres Ponts adverteix que ja hi ha hagut despreniments a la zona

Els semàfors ocasionen algunes retencions a la C-14.

Els semàfors ocasionen algunes retencions a la C-14.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de Tres Ponts, que reclama seguretat a la carretera C-14 a l’Alt Urgell, ha sol·licitat al departament de Territori i Sostenibilitat que canviï la ubicació d’un dels semàfors que regulen el pas alternatiu a la via entre Organyà i Montant de Tost.

Es tracta del que atura els vehicles que circulen en direcció sud. El consideren perillós a causa que obliga els vehicles a aturar-se en un punt que, afirmen, presenta un elevat risc de despreniments. Aquest pas alternatiu funciona de dilluns a divendres mentre s’amplia el túnel antic.

Fonts del departament de Territori van afirmar que la petició de la plataforma es va abordar durant una reunió de seguiment de les obres de Tres Ponts que es va celebrar la setmana passada. Segons la conselleria, van acordar mantenir el semàfor on és. L’entitat veïnal, per la seua part, nega que estigui d’acord a deixar-lo a la ubicació actual. El tram en què els vehicles queden aturats pel semàfor ha tingut la caiguda de roques de grans dimensions sobre la calçada en diverses ocasions, en algunes de les quals, les pedres han causat fins i tot accidents de trànsit. La plataforma va advertir que, amb l’arribada de l’hivern i de les precipitacions, “la situació empitjorarà”.

Pel que fa al semàfor que hi ha per als vehicles que circulen en direcció nord, la plataforma considera que no representa cap perill. Està ubicat en un tram de carretera a diversos metres del túnel que ja hi ha. Durant la sessió de seguiment, la plataforma també va instar a revisar l’estabilitat de la muntanya abans que la nova empresa subcontractada reprengui les voladures per excavar les galeries d’evacuació. Sobre això últim, la conselleria va apuntar que “s’està revisant” l’estabilitat del terreny.

tracking