SEGRE

TRIBUNALS ABUSOS

A judici acusat d'abusar de dos nenes a les piscines de Fondarella

La Fiscalia diu que va irrompre al vestidor de les instal·lacions quan les menors s’estaven canviant || Solicita una condemna d’un any i sis mesos de presó

Vista de l’Audiència, on avui se celebrarà el judici.

Vista de l’Audiència, on avui se celebrarà el judici.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida jutjarà avui un veí de Barcelona de quaranta-cinc anys acusat d’intentar abusar sexualment de dos nenes de vuit i nou anys als vestidors de les piscines municipals de Fondarella, al Pla d’Urgell. La Fiscalia sol·licita que se li imposi una pena de presó d’un any i sis mesos, a banda de quatre anys més de llibertat vigilada, per un delicte d’abús sexual en grau de temptativa. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els fets van tenir lloc el mes de juliol del 2017 quan, cap a les 21.15 hores, l’acusat, “guiat pel propòsit de satisfer els seus instints libidinosos”, es va dirigir als vestidors de les piscines municipals, on en aquell moment s’estaven canviant les dos menors.

Les nenes eren a l’interior d’un lavabo amb la porta ajustada i l’acusat, segons la Fiscalia, la va empènyer i es va introduir a dins dient-los que “volia veure com es canviaven” alhora que feia el gest d’estirar el braç cap a una de les menors.

Una de les nenes va poder escapar-se dels vestidors i alertar els familiars, que van socórrer l’altra menor

La nena, continua l’escrit, va pressentir que intentava tocar-la, per la qual cosa es va fer enrere i va sortir corrents de lloc, mentre que l’altra menor es va quedar als vestidors. En aquell moment l’acusat es va abaixar els pantalons i li va ensenyar els genitals a la nena mentre li va demanar que li fes tocaments.

L’acusat va ser interromput per l’entrada als vestidors dels familiars de les menors, que havien estat advertits per la nena que havia sortit corrents al sospitar de l’actitud de l’home. L’escrit del Ministeri Públic assenyala que cap de les menors va requerir assistència mèdica.

Per aquests fets, la Fiscalia considera que existeix un delicte d’abús sexual en grau de temptativa, ja que l’acusat no va poder portar a terme el seu propòsit, i sol·licita la declaració d’algunes de testificals avui durant el judici. Les declaracions de les menors, a causa de la seua curta edat, no seran a la sala sinó que es van fer en un enregistrament supervisat per psicòlegs.

L’Audiència ha celebrat quinze judicis per abusos sexuals enguany L’Audiència de Lleida ja haurà celebrat aquest any una quinzena de judicis per abusos sexuals amb el que està previst avui. En només dos casos els acusats han estat absolts, mentre que la resta han estat condemnats a penes d’entre dos i catorze anys de presó. L’últim, del qual encara no es coneix sentència, va tenir lloc la setmana passada i la víctima va denunciar que la seua parella l’havia agredit i violat en un hostal de Lleida. En sis dels judicis d’aquest any, les víctimes eren menors d’edat que havien patit abusos comesos per un familiar. Així mateix, entre les sentències d’aquest any val a destacar la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va elevar a agressió sexual la violació d’una jove a Vielha que l’Audiència de Lleida havia qualificat d’abusos.

tracking