SEGRE

ELECCIONES

El Solsonès i Aran, excepcions en un mapa totalment republicà

ERC va guanyar en onze comarques de Lleida i JxCat venç en vint pobles més que a l’abril || Els partits independentistes s’imposen en el 95% dels municipis

El Solsonès i Aran, excepcions en un mapa totalment republicà

El Solsonès i Aran, excepcions en un mapa totalment republicà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mapa dels resultats de les eleccions generals de diumenge va quedar completament tenyit de groc després de la victòria d’ERC en onze comarques de Lleida. Les úniques excepcions van ser el Solsonès i Aran. A la primera va guanyar JxCat, encara que només per deu vots. A la Val d’Aran es va imposar el PSC. Els republicans van guanyar en 161 localitats, mentre que Junts ho va fer en 59 i les dos formacions van empatar en vots a Castellar de la Ribera. Així, els dos partits van vèncer en 221 municipis dels 231 que componen la demarcació, la qual cosa suposa el 95% de les poblacions de les comarques lleidatanes (vegeu SEGRE d’ahir).

Malgrat la victòria republicana en el conjunt de Catalunya i a Lleida, JxCat va aconseguir millors resultats que en els comicis del mes d’abril passat. Va guanyar en 22 municipis més que el 28-A i es va mantenir com a segona força més votada a la demarcació. També van millorar resultats en comarques com el Segrià, on a l’abril no van guanyar en cap poble i aquesta vegada han superat ERC en vots a Aitona, Almatret, la Granja d’Escarp, Maials, Sunyer i Torres de Segre. Al Pla d’Urgell, tradicional feu de JxCat, aquesta formació només va guanyar a Castellnou de Seana, Fondarella i el Poal. Els altres tretze municipis de la comarca, inclosa Mollerussa, van ser per a ERC. Al Solsonès, els postconvergents es van imposar en 11 de les 15 localitats, encara que els republicans van guanyar a Solsona. Així mateix, Junts no va aconseguir cap victòria a la Val d’Aran, on els nou pobles es van repartir entre els socialistes (6), el PP (1) i ERC (1). Els republicans i el PSC van empatar a Bausen amb 6 vots cada formació.

La llista de Puigdemont millora els resultats de l’abril i Aran es manté com a feu socialista

Per la seua part, la CUP va guanyar en un sol municipi lleidatà, a Farrera (Pallars Sobirà), mentre que el PP va vèncer en dos. Ciutadans no va aconseguir ser la llista més votada en cap població lleidatana i tampoc a Catalunya. Els comuns només van guanyar en un poble de tot el territori català, a Fogars de la Selva (Barcelona).

El sobiranisme, entre el 27% del vot a la Val i el 75% a la Cerdanya ERC, JxCat i la CUP van sumar entre el 27,48% dels vots a Aran i el 75,93% a la Cerdanya. A excepció de la Val, on va guanyar el PSC, a totes les comarques van aconseguir més de la meitat dels sufragis. El Pallars Sobirà va ser la segona on van rebre més vots, un 75,03%, seguida de les Garrigues (74,89%), Solsonès (74,26%), Urgell (70,57%), Pla (69,37%), Noguera (68,99%), Segarra (68,04%) i Alt Urgell (62,36%). El rànquing el tanquen el Pallars Jussà amb un 66,7% de vots per als independentistes, la Ribagorça, amb un 52,69%, i el Segrià, amb un 52,13%.

tracking