SEGRE

Alerten de l'arribada d'un segon front de pluges

La CHE demana mantenir la vigilància als rius Set, Sió i Corb

Conreus inundats a la Tordera, a Malgrat.

Alerten de l'arribada d'un segon front de plugesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha avisat aquest dimecres que el temporal 'Glòria' continua actiu, i ha demanat mantenir una actitud de prudència i evitar riscos fins que acabi: "Encara tenim un episodi actiu, no ens podem relaxar". "No ens podem deixar abatre pel cansament sinó que hem d’estar més actius", ha dit en roda de premsa després de presidir la reunió del comitè tècnic de seguiment. Ha afirmat que el Govern està treballant activament des de totes les conselleries implicades, i ha mostrat el seu "agraïment i confiança en la professionalitat" dels cossos d’emergències.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha avisat que, encara que "hi ha una aparent treva, hi haurà un segon punt àlgid" de temporal dijous, del que ha dit que esperen afectacions a la província de Girona. Ha explicat que estan "avaluant en quins casos seria necessari fer evacuacions preventives" perquè, si es repeteix la intensitat del temporal, no es trobin amb situacions de risc.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) preveu que un segon front de pluges afecti a Catalunya a partir de la tarda d’aquest dimecres i manté actius els avisos per acumulació i intensitat de pluja a més de per fort onatge, mentre que ha tancat els avisos per vent, ha explicat el cap de l’àrea de predicció, Santi Segalà.

Per la seua part, la Conferència Hidrogáfica de l’Ebre ha demanat mantenir la vigilància en barrancs del tram baix del riu Segre, principalment al Set, Sió i Corb i afluents del marge esquerre.

tracking