SEGRE

COMARQUES

El dipòsit de Riba-roja d'Ebre rep les primeres tones de residus industrials

El consistori afirma que serà "dialogant" amb l'empresa, però que no renunciarà als compromisos pactats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dipòsit de residus industrials no perillosos de Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre) ja està operatiu, segons han confirmat a l'ACN fonts de l'empresa Lestaca, gestora de les instal·lacions. Dijous al matí el recinte del paratge de les Valls va rebre el primer camió carregat amb 25 tones de rebuig de residu industrial provinents d'una planta de tractament de Constantí (Tarragonès). Les bales de residus han començat a omplir el vas del dipòsit, ja que el centre de valorització que també s'hi ha construït no es posarà en marxa fins més endavant. Durant les primeres setmanes està previst que arribin a Riba-roja de l'ordre de dos o tres camions diaris, però la previsió és que, quan estigui a ple rendiment, hi facin cap 80 o 90 vehicles al dia.

Després d'onze anys de tramitacions, a principi de desembre l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) va atorgar a l'empresa Lestaca el codi gestor per començar a operar el dipòsit i el centre de valorització. La companyia, participada per Urbaser i Griñó, ha trigat gairebé dos mesos a iniciar l'activitat. Dijous la planta va superar satisfactòriament la primera operació de descàrrega i dipòsit al primer vas que s'ha construït, amb capacitat per a 1,29 milions de metres cúbics.

Segons ha explicat a l'ACN la gerència de l'empresa Lestaca, el primer camió va arribar a les instal·lacions cap a dos quarts de nou del matí amb unes 25 tones de rebuig de residu industrial que ja només es podien enviar a un abocador. El material provenia d'una planta de tractament que l'empresa Griñó té a Constantí.

La planta ha generat malestar al Segrià. De fet, Maials i Almatret, al costat d'altres 11 municipis de Tarragona, han presentat un contenciós administratiu contra l'projecte pel seu impacte ambiental.

tracking