SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

L'Estat dictaminarà si la presa de Sossís és navegable

Després del conflicte que ha provocat la pèrdua d’ajuts de la UE

Només la presa d’Hostalets s’ha adaptat per al pas de barques.

Només la presa d’Hostalets s’ha adaptat per al pas de barques.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) s’haurà de pronunciar sobre si la concessió de la presa de Sossís inclou el dret de pas d’embarcacions, tal com defensa el consell del Pallars Jussà. L’òrgan estatal intervindrà com a mediador en el conflicte entre l’ens comarcal, que projecta obres a la presa per facilitar la navegació de barques de ràfting; i l’empresa titular del salt hidroelèctric, que rebutja aquesta actuació adduint motius de seguretat.

La negativa d’aquesta última ha provocat la pèrdua de fons de la Unió Europea per valor d’uns 200.000 euros, a l’expirar el termini per completar els treballs sense que ni tan sols hagin començat. Si la CHE dóna la raó al consell, aquest haurà d’obtenir nous ajuts si vol reprendre en el futur aquest projecte, ara en dic sec.

L’obra forma part del projecte per fer navegable la Pallaresa de Llavorsí a Sant Antoni

Fonts de la CHE van corroborar que el consell del Jussà n’ha sol·licitat la mediació per establir com interpretar la concessió de la presa, un text amb dècades d’antiguitat que contemplava el pas dels antics raiers de la Noguera Pallaresa. L’ens comarcal considera que això empara obres per facilitar el pas de barques de ràfting, una cosa que l’empresa titular de la presa rebutja. L’actual propietària va adquirir la concessió després que, en el mandat anterior, el consell acordés portar a terme les obres amb l’anterior propietari. Formen part d’un projecte més gran, en col·laboració amb el Pallars Sobirà, per fer navegable el riu Noguera Pallaresa des de Llavorsí fins al pantà de Sant Antoni.

Fins ara s’ha fet navegable la presa d’Hostalets a Sort.

tracking