SEGRE

ESNOTICIA

Culpen alcaldes del Jussà de la marxa d'alumnes de Talarn i aquests ho neguen

El subdelegat del Govern espanyol, ahir a l’acadèmia militar.

El subdelegat del Govern espanyol, ahir a l’acadèmia militar.SUBDELEGACIÓN DEL GOBIERNO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va atribuir ahir a reclamacions d’ajuntaments del Jussà la decisió de Defensa de traslladar les proves d’accés de 900 aspirants a entrar en l’acadèmia de suboficials (AGBS) de Talarn. Aquests van començar ahir els exàmens a Toledo, mentre que només els 350 que s’havien d’allotjar al centre d’ensenyament militar del Pallars iniciaran allà les proves demà. Edils de la comarca, per la seua part, van rebutjar que aquesta situació es degui a pressions.

Crespín va afirmar que el trasllat d’alumnes va ser “una decisió no desitjada” fruit de “la preocupació manifestada per diversos representants institucionals de la Conca de Tremp”. En una visita a l’AGBS, va manifestar el seu “suport al sector de l’hostaleria i la restauració de la zona”. Els hotelers van lamentar diumenge passat aquesta situació, que ha suposat nombroses cancel·lacions en allotjaments de la comarca.

L’alcaldessa de Tremp, Pilar Cases, va dir que “no ens vam oposar a una activitat que porta 47 anys fent-se” i que només van objectar qüestions de seguretat. Va afegir que si Defensa ha canviat de criteri “no ha estat per pressions de paraula d’alcaldes, alcaldesses ni associacions”. L’alcalde de Talarn, Àlex Garcia, va valorar que la marxa d’alumnes a Toledo “va seguir criteris de seguretat” i no va ser per “pressions polítiques”.

tracking