SEGRE

ACTES PANDÈMIA

Un poble del Pla d'Urgell cancel·la la festa major al multiplicar-se els casos de Covid-19

Mollerussa en registra 93 al juliol i Linyola i Ivars mantenen tancades les piscines

Tasques de desinfecció al municipi d’Ivars d’Urgell.

Tasques de desinfecció al municipi d’Ivars d’Urgell.AJUNTAMENT D’IVARS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torregrossa ha decidit cancel·lar la festa major d’agost, prevista per a mitjans de mes, al multiplicar-se els casos de coronavirus durant l’última quinzena de juliol. En concret, durant el mes passat van donar positiu en proves PCR un total de 51 veïns, dels quals 17 són de la setmana del 20 al 26 i 18 de la del 27 de juliol al 2 d’agost. Des de l’inici de la pandèmia es compten 68 casos.

Segons va assenyalar l’alcalde, Josep Maria Puig, inicialment es preveia mantenir algun acte festiu, però davant de l’augment de casos s’ha optat per cancel·lar-los tots. Així mateix, es mantenen tancats equipaments com la Llar de Jubilats.

El segon municipi que ha registrat mes infectats al juliol és Mollerussa, amb un total de 93, gairebé la meitat de tots els nous casos comptabilitzats el mes passat a la comarca, un total de 198. A la capital, la xifra s’ha incrementat sensiblement durant les últimes setmanes del mes passat, amb 30 casos del 20 al 26, i amb 35 casos més del 27 al 2 d’agost.

El consistori de la capital del Pla d’Urgell ja va anunciar a mitjans de mes que les xifres podrien incrementar-se per l’augment de tests PCR a contactes de persones que han donat positiu.

El consistori també ha intensificat les accions formatives a la ciutat, en especial en zones de concentració de grups de joves, insistint en l’obligatorietat de l’ús de la mascareta. En aquest sentit, la Policia Local ha imposat des del 9 de juliol un total de 95 multes per no portar-les.

Municipis com Linyola i Ivars d’Urgell han decidit mantenir tancades les piscines municipals per seguretat. Golmés sí que té previst celebrar la festa major, des d’avui fins al 9 d’agost, amb una programació adaptada a les mesures de seguretat.

tracking