SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

“El xoc mortal de l'N-240 va ser causat per un joc a la carretera”

Mossos ratifiquen que un dels acusats va impactar contra el vehicle de Marta Soria després d'envair el seu carril en un avançament || Els pares demanen “justícia”

L’acusat i l’altra conductora imputada, situada a la dreta, ahir durant el judici.

L’acusat i l’altra conductora imputada, situada a la dreta, ahir durant el judici.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents dels Mossos d’Esquadra van declarar ahir que el xoc mortal a l’N-240 ocorregut el 16 d’octubre del 2016 i que va acabar amb la vida de la veïna de les Borges Marta Soria, de 27 anys, va ser provocat perquè el conductor acusat va envair el carril contrari. Així de taxatius es van mostrar ahir en el judici celebrat coincidint amb el quart aniversari de l’accident mortal i que va asseure als banc dos acusats per a qui els pares de la víctima, representats per l’advocat Josep Maria Peiró, sol·liciten 15 anys de presó per homicidi dolós (quatre si no es considera dolós), quatre anys per omissió del deure del socors i cinc per conducció temerària, mentre que la Fiscalia sol·licita quatre anys. La vista es va allargar durant 11 hores.

En la seua declaració, un dels agents va assenyalar que els conductors imputats jugaven al “perseguit i perseguidor”. Segons la seua declaració, l’acusada va sortir primer d’un restaurant situat a l’Ll-11 i l’altre acusat va voler atrapar-la amb el seu vehicle, fins que finalment van acabar xocant. “L’acusat, després d’avançar aquest vehicle, va impactar contra el turisme de Marta Soria, sense que ella pogués fer res per evitar-ho”, van assenyalar i van constatar que l’accident només es podria haver evitat “si l’acusat no hagués avançat l’altre cotxe”. “Mai en 18 anys de carrera havia vist un impacte tan fort”, va afirmar l’agent. Així mateix, segons el pèrit, l’acusat circulava a una velocitat d’entre 138 i 160 quilòmetres per hora, en un tram limitat a 90. Segons els mossos, cap dels acusats va fer referència a un tercer vehicle implicat en l’accident, fins que un agent va trobar el vehicle de la jove al canal.

L’acusat, per la seua part, va assenyalar que ell no va impactar contra l’altra acusada, sinó que va ser ella la que el va envestir amb el vehicle. “Sento el dolor de la família, però busquen un responsable i no sóc jo”, va declarar.

Abans de l’inici del judici, el pare de Marta Soria va assenyalar que confia que “es faci justícia una vegada per sempre” i va relatar que “han estat quatre anys molt durs i esperem que sigui un judici just per a ella i que pugui descansar tranquil·la”. Segons la família, l’accident “d’imprudent no té res” i va afegir que “matar no és gratis”.

L’acusat i l’altra conductora imputada, situada a la dreta, ahir durant el judici.

L’acusat i l’altra conductora imputada, situada a la dreta, ahir durant el judici.MAGDALENA ALTISENT

tracking