SEGRE

SANITAT ADMINISTRACIÓ

Formaran llevadores andorranes a Catalunya

Conveni entre la Generalitat i la Universitat d'Andorra || L'Hospital Arnau de Vilanova coordinarà el programa educatiu

Imatge d’arxiu de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Imatge d’arxiu de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat va aprovar ahir la firma d’un conveni entre la conselleria de Salut, l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Universitat d’Andorra (UdA) per formar estudiants andorrans en l’especialitat d’infermeria obstetricoginecològica. Així ho va posar de manifest la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa que va seguir la reunió setmanal del Consell Executiu. Budó va afegir, a més, que serà l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida l’encarregat de coordinar la tutorització d’aquest programa.

D’aquesta manera, la consellera va explicar que aquest conveni entre el departament que lidera Alba Vergés, l’ICS i la UdA servirà per formar llevadores andorranes.

A més, Budó va subratllar que el programa previst al conveni inclou l’ensenyament teòric i les pràctiques clíniques en un “hospital acreditat”.

En aquest sentit, l’Hospital Arnau de Vilanova de la capital del Segrià “facilitarà, coordinarà i gestionarà la tutorització” de la formació clínica, avaluarà les activitats docents i tramitarà les certificacions corresponents als estudiants en formació d’Andorra d’aquesta especialitat.

Així, per mitjà d’aquest conveni, es contempla la voluntat de la UdA de potenciar la qualitat i la innovació i incrementar el valor afegit de la seua formació.

tracking