SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA FAMILIAR

Arrestat per suposada violació de la seua filla de 14 anys al denunciar-ho ella a l'institut

El centre escolar va activar el protocol dimecres per protegir la nena i els Mossos van iniciar la investigació || Els agents van citar a comissaria el pare, veí de Rosselló, i aquest va quedar detingut

L’arrest va ser ahir a la comissaria dels Mossos a Lleida, on es va presentar el pare arran de la denúncia.

L’arrest va ser ahir a la comissaria dels Mossos a Lleida, on es va presentar el pare arran de la denúncia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un veí de Rosselló acusat de violar de forma reiterada la seua filla de 14 anys després que ella mateixa ho denunciés a l’institut. Segons fonts pròximes, la nena va comunicar dimecres passat al centre escolar, situat a la comarca del Segrià, que feia anys que el seu pare la maltractava i abusava sexualment d’ella, per la qual cosa l’institut va activar de forma immediata el protocol establert en aquests casos per protegir la menor.

D’aquesta forma, es va donar avís als Mossos d’Esquadra, així com a la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, per iniciar les diligències d’investigació. Els agents es van traslladar a l’habitatge de la menor per parlar amb ella, així com amb altres familiars.

Les mateixes fonts van assenyalar que en aquests casos s’ha d’establir el grau de suposada implicació de la resta de la família per saber com actuar. Finalment, davant de la denúncia de l’adolescent, els agents van citar el pare perquè es presentés a comissaria.

Aquest ho va fer ahir al matí a les dependències policials dels Mossos a Lleida, on va quedar detingut..

La investigació està oberta per un delicte contra la llibertat sexual en l’àmbit de la llar i està previst que l’arrestat passi avui a disposició del jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. El jutge haurà de determinar si el detingut ingressa a la presó de forma preventiva o surt en llibertat mentre continuen les diligències d’investigació.

L’investigat passarà avui a disposició judicial acusat d’un delicte contra la llibertat sexual a la llar

Des de començament d’any, els Mossos d’Esquadra han registrat un total de divuit denúncies per delictes sexuals a les comarques lleidatanes. D’aquestes, una desena han estat per abusos sexuals i set, per agressions. Una altra denúncia ha estat per un delicte relatiu a la prostitució.

Així mateix, l’Audiència de Lleida ja ha acollit aquest any cinc judicis per delictes sexuals, en els quals dos de les víctimes eren menors d’edat. Dimecres, un home va acceptar una condemna de dos anys de presó a l’admetre que havia fet tocaments a la filla de tretze anys de la seua parella durant diversos mesos. Així mateix, el mes de febrer passat va ser condemnat un altre individu a una pena de conformitat a dos anys de presó per abusar sexualment d’una menor, també de tretze anys, a Sort.

L’any passat es van detectar 47 casos de maltractament infantil a Lleida Els hospitals i centres d’atenció primària van detectar mig centenar de casos de maltractament infantil a les comarques lleidatanes el 2020. El Registre Unificat de Maltractament Infantil (Rumi-Salut) va registrar un total de 47 agressions a nens i adolescents a la província de Lleida, amb un descens a la meitat dels que es van detectar el 2019 a causa de la pandèmia, que va reduir les denúncies per violència familiar per les restriccions de mobilitat. Dels 47 casos de maltractament, una vintena van ser per situacions greus, cinc per agressions físiques i vuit, per abusos sexuals. Segons el registre, 15 maltractaments més es van considerar de nivell moderat i una dotzena, lleus. Per tipus de maltractament, prop del 32% dels casos van ser agressions psicològiques i emocionals, amb 15 notificacions, cinc de les quals de caràcter greu. Així, l’any passat es van notificar els mateixos casos per agressions físiques que per abusos sexuals, amb 11 víctimes respectivament. Quant al maltractament físic, cinc casos es van considerar greus per part dels professionals sanitaris i en els abusos sexuals, ho van ser vuit..

tracking