SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Només 4,5 anys de presó per matar un pagès a l'Urgell

El Suprem torna a denegar un recurs per l'homicidi a Santa Maria de Montmagastrell || L'homicida és un caçador

Francisco Martín durant el judici a l’Audiència.

Francisco Martín durant el judici a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha tornat a denegar un recurs al caçador de Sant Just Desvern de 80 anys Francisco Martín, condemnat per matar un pagès a Santa Maria de Montmagastrell (Tàrrega) el desembre del 2014, per la qual cosa confirma la pena dictada de només quatre anys i mig de presó, que ja és ferma. El març passat, com va avançar SEGRE, l’alt tribunal va rebutjar un primer recurs presentat per la defensa contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va rebaixar la pena dictada per l’Audiència de Lleida, de cinc anys i mig a quatre anys i mig, a l’aplicar l’atenuant molt qualificat de reparació del dany després d’haver indemnitzat els familiars de la víctima.

Ara, el Suprem denega un segon recurs presentat per la defensa que sol·licita l’aplicació de l’atenuant de dilacions indegudes, que ha estat denegat. 

Així mateix, també sol·licitava l’anul·lació del dictamen que confirmava la pena i que se n’emetés un de nou, la qual cosa també ha estat rebutjada pel Suprem. D’aquesta forma, el caçador haurà d’ingressar a la presó, tot i que encara pot recórrer al Constitucional o sol·licitar un indult, com ja va reflectir que podia fer l’Audiència de Lleida.

En els seus recursos davant del Tribunal Suprem, l’acusat va continuar mantenint que el tret va ser accidental durant un forcejament amb la víctima, Ramon Ribera, de 53 anys, i no intencionat. El jurat popular el va declarar culpable d’un delicte d’homicidi dolós al considerar provat que va tenir intenció de causar la mort.

El Suprem ja va ratificar en el primer recurs el que van determinar l’Audiència de Lleida i el TSJC, i assenyala que “les lesions que presentava la víctima eren compatibles amb el tret –a boca de canó– procedent d’una arma situada en perpendicular amb el coll de la víctima”. També va assenyalar que no es van trobar proves que determinessin que la víctima hagués estat en contacte amb l’arma en el moment de la detonació.

A més dels quatre anys i mig de presó, se li prohibeix acudir o residir a la població de Santa Maria de Montmagastrell i aproximar-se o comunicar-se amb la filla o els familiars de la víctima durant set anys.

tracking