SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un tret fortuït d'un company fereix greument un veí d'Alpicat

El propietari d'una finca fructícola va resultar ferit de bala a la part baixa de l'esquena i va ser evacuat a l'Arnau || En una batuda per frenar la plaga de conills

Conills abatuts durant una jornada de caça de l’1 de juliol passat en un vedat de Seròs.

Conills abatuts durant una jornada de caça de l’1 de juliol passat en un vedat de Seròs.JORDI ECHEVARRI A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home va resultar ferit greu ahir al matí al disparar-li accidentalment un company durant una batuda per frenar la plaga de conills en una finca fructícola a Alpicat. L’incident es va produir al voltant de les vuit del matí quan, segons fonts properes al cas, dos homes s’havien citat en una finca particular per controlar la població de conills. Pel que sembla, quan començaven la jornada de caça el caçador va entrepussar i se li va disparar accidentalment l’escopeta. El propietari de la finca, que s’havia avançat uns metres, va resultar ferit a la part baixa de l’esquena.

Al lloc van acudir diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, que van obrir diligències informatives per aclarir el succés, així com dos ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Després d’una primera revisió mèdica in situ, el ferit va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova amb pronòstic greu, on continuava ingressat ahir a la tarda.

La Generalitat va obrir a començaments de mes la veda a la caça de conills en sis comarques lleidatanes

Les restriccions de mobilitat derivades de la pandèmia de la Covid-19 van agreujar l’any passat les plagues de conills a les finques de cultiu de les comarques al pla de Lleida i, com ja va publicar SEGRE, a començaments d’aquest mes de juliol sis van obrir la veda a la caça d’aquests animals, una mesura que la Generalitat reserva a zones on la proliferació d’aquesta espècie provoca danys a l’agricultura. Fins al 31 d’agost vinent, els caçadors de l’Urgell, el Pla, el Segrià, la Segarra, la Noguera i les Garrigues poden abatre’ls amb escopetes i amb l’ajuda de fures i falcons, sense necessitat de permisos especials.

No és la primera vegada que un caçador resulta ferit de forma accidental durant una batuda. A mitjans de febrer passat, un caçador de trenta anys també va resultar ferit greu al rebre un tret durant una batuda en un bosc de la Vansa i Fórnols, a l’Alt Urgell. Els companys li van practicar un torniquet mentre esperaven l’arribada dels equips d’emergències.

L’anterior accident de què es té constància es va produir l’octubre de l’any passat a Arbeca quan un caçador va ferir el seu germà de disset anys. Uns altres dos accidents ocorreguts van ser mortals. El febrer de l’any 2016 un veí de la partida de Butsènit de Lleida va morir després de disparar-se accidentalment amb una escopeta. El setembre del 2015, un home va morir a Bellver de Cerdanya al rebre un tret accidental.

tracking