SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

El Baix Cinca es compromet a tenir enllestida la residència en 5 anys

Si la capital agilitza la urbanització de la finca com a pas previ per acceptar-la

Els terrenys on s’ubicarà la futura residència de Fraga.

Els terrenys on s’ubicarà la futura residència de Fraga.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Baix Cinca es compromet a tenir enllestida la residència per a la tercera edat d’aquí a cinc anys, tot i que per a això caldrà que l’ajuntament agilitzi la urbanització de la finca on ha de construir-se, a prop de la caserna de la Guàrdia Civil, a la carretera de Mequinensa.

El consistori de la capital, governat pel PP, ja disposa d’un projecte i de partida pressupostària per urbanitzar el solar on s’ha d’ubicar el geriàtric. El ple del juny va ratificar la cessió de la finca a la comarca, governada pel PSOE. Va indicar que, segons els informes jurídics, el solar ha d’estar urbanitzat abans d’acceptar-lo.

Per la seua part, l’alcaldessa, Carmen Costa, va apuntar el mes passat que abans d’urbanitzar la zona és necessari conèixer el projecte constructiu de l’equipament.

El president de la comarca, Marco Ibarz, va indicar que ja hi ha un projecte redactat que s’ha d’adaptar a la nova ubicació.

Val a recordar que la primera ubicació elegida per a la residència va haver de descartar-se el 2017, ja que es trobava en terrenys situats dins de zona inundable per la seua proximitat al Cinca, segons marca el decret de l’Estat del 2016. Des d’aleshores es va haver de buscar una nova localització que s’adaptés a la legislació vigent i, finalment, es va triar un nou emplaçament a prop de la caserna de la Guàrdia Civil en un solar d’uns 8.000 metres quadrats de propietat municipal.

El traspàs ha suposat una sèrie de llargues tramitacions que encara no han conclòs. La comarca necessita aquest servei, atès que els dos centres que ja funcionen, un de públic i un altre de privat, estan al màxim de capacitat.

La falta de places fa que moltes famílies hagin de recórrer a centres de poblacions pròximes, com Osca, Bellver o fins i tot Lleida.

tracking