SEGRE

MUNICIPIS CONFERÈNCIA

El municipi del pla de Lleida que anuncia la supressió dels seus dos passos a nivell per al 2025

El del consell serà soterrat mentre que el del Palau quedarà tancat || També es preveu un altre pas subterrani només per a vianants i bicicletes a La Salle

Imatges de vehicles creuant el pas a nivell de la C-13 a Térmens amb el semàfor en roig i la barrera abaixada.

Imatges de vehicles creuant el pas a nivell de la C-13 a Térmens amb el semàfor en roig i la barrera abaixada.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa estrenarà el 2025 un pas soterrat per a cotxes i vianants davant del consell comarcal; el Vial Nord, que enllaçarà amb l’N-II a Golmés i comportarà la construcció d’un pont elevat sobre la via del tren, així com vies verdes cap a La Serra.

Aquests són projectes que va anunciar ahir l’alcalde, Marc Solsona (PDeCAT), a la conferència anual Mollerussa, avui, que va tenir lloc al teatre L’Amistat. Va assegurar que el pas soterrat a la carretera de Linyola el construirà Adif, creuarà en diagonal la via del tren i no permetrà el pas de vehicles pesants.

Aquests hauran d’utilitzar el futur Vial Nord, que enllaçarà l’accés de l’A-2 fins a la carretera de Vila-sana per posteriorment dirigir-se cap a l’N-II, creuant la via del tren i el camí de Golmés a través d’un pont elevat. Aquesta obra la sufragaran a parts iguals la Generalitat i Adif, segons va explicar Solsona. Aquest últim, tanmateix, barrarà el pas a nivell del camí del Palau.

Solsona també va anunciar la creació d’un altre pas soterrat davant del passeig La Salle, que formarà part d’una via verda i serà només per a vianants i bicicletes. Les dos vies verdes cap a La Serra seran fruit de la urbanització del futur polígon industrial que es construirà a prop de la ronda Ponent. Comportarà la construcció de dos rotondes a la carretera de Torregrossa: una de vinculada al polígon i una altra, de grans dimensions, davant l’accés al complex educatiu i de lleure de La Serra.

Solsona va apuntar que estaran enllestides obres com l’Àrea Bàsica Policial, que permetrà traslladar la Policia Local a les actuals dependències dels Mossos d’Esquadra al camí de Belianes.

Així mateix, va anunciar que les antigues dependències de CaixaBank, ubicades els baixos de l’ajuntament, seran la nova seu dels serveis socials. També va anunciar la creació d’una residència a la zona de Cal Castelló que crearà una setantena de llocs de treball.

tracking