SEGRE

CONFERÈNCIES XVIII TROBADES CULTURALS PIRINENQUES

Més de trenta ponències sobre el futur del Pirineu

A Montanui, davant desenes de persones

Participants en les XVIII Trobades Culturals Pirinenques.

Participants en les XVIII Trobades Culturals Pirinenques.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de trenta ponències van abordar ahir el futur del Pirineu. Les van pronunciar estudiosos i professionals de diferents sectors, procedents dels diversos territoris de muntanya de parla catalana: des del Pirineu català fins a Andorra i el sud de França. Es van emmarcar en la divuitena edició de les Trobades Culturals Pirinenques, que aquest any es van celebrar a Montanui, a la Ribagorça aragonesa.

Les conferències van tractar des del desenvolupament del turisme sostenible fins a la preservació del patrimoni cultural de les comarques de muntanya, passant pel projecte de la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs d’Hivern del 2030, pendent d’una consulta a finals de l’any que ve.

La Societat Andorrana de Ciències coordina les trobades, que aquest any van reunir desenes de persones. Entre els ponents hi va haver representants d’entitats lleidatanes com el Consell Cultural de les Valls d’Àneu i de l’organització del festival Dansàneu. També hi van participar organismes amb representació lleidatana, com la Comunitat de Treball dels Pirineus.

tracking