SEGRE

CERTÀMENS 59 FIRA DE L?OLI DE LES BORGES

La Fira de l'Oli de les Borges recupera el volum de vendes prepandèmia

Consolida el format híbrid i preveu un impacte econòmic de 2 milions d'euros

Teresa Carles tanca el certamen - La xef lleidatana Teresa Carles va ser l’encarregada de tancar la fira, que va definir com un “aparador ideal” per donar a conèixer l’oli i tots els beneficis que aporta per a la salut al món. Durant la c ...

Teresa Carles tanca el certamen - La xef lleidatana Teresa Carles va ser l’encarregada de tancar la fira, que va definir com un “aparador ideal” per donar a conèixer l’oli i tots els beneficis que aporta per a la salut al món. Durant la c ...E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues va tancar ahir la 59 edició, que va recuperar la presencialitat amb al voltant d'uns 20.000 visitants i el volum de vendes d'edicions anteriors, consolidant així el format presencial i online del certamen de cara a la pròxima edició, que celebrarà els 60 anys de promoció de l'oli.

Les Borges Blanques va tancar ahir la 59 edició de la Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues consolidant el format híbrid presencialitat i online. L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, va explicar que el 90% dels expositors van mostrar la seua confiança en el certamen i van assegurar que hi repetiran l’any que ve, i que un percentatge molt elevat ha millorat les vendes respecte a l’edició del 2019. La primera edil va fer un balanç positiu quant al retorn al format presencial i també a les vendes, que “s’han mantingut” respecte a edicions anteriors.

Va assegurar que “les vendes al web han baixat però per contrapartida han pujat les registrades al pavelló”. Va afegir que l’èxit del certamen permetia consolidar els dos formats de cara al 2023. Així mateix, va assegurar que durant els tres dies la fira ha rebut un tercera part dels visitants que es van registrar a l’última edició presencial i va estimar que al voltant d’unes 20.000 persones han visitat el pavelló de l’Oli de les Borges

El Patronat de la Fira prepara la 60 edició, que preveu com la de la “normalitat”

El Patronat de Fira de les Garrigues estima que l’impacte econòmic del certamen se situarà al voltant dels 2 milions d’euros, una xifra similar al volum de negoci del certamen del 2020.

Palau va explicar que l’organització ja està amb la vista posada en l’edició de l’any vinent, la 60, amb l’objectiu que sigui “la fira de la represa, de la tornada a la normalitat, i puguem celebrar-la amb tota l’esplendor a què estàvem acostumats”, va apuntar l’alcaldessa. Per la seua part, el vicepresident del Patronat de Promoció econòmica de la Diputació, Carles Gibert, va destacar la importància de les noves tecnologies també en l’àmbit firal, que “en un futur ens ajudaran a ser més beneficiosos i profitosos”. Més de 400 persones van participar en les activitats de l’espai d’Aliments del Territori i Tu.

Els expositors, satisfets amb la resposta del públic en el certamen

Els expositors es van mostrar satisfets pel volum de vendes d’oli registrades durant els tres dies de certamen. Unes xifres que s’equipararan a les registrades el 2020 segons van explicar les principals cooperatives lleidatanes productores d’oliva arbequina, que estan venent l’oli a granel, que es destina majoritàriament a l’exportació, un 25% més car que fa un any. El quilo d’oli a granel s’està venent de mitjana a 3,4 euros a Lleida, mentre que al detall els preus oscil·len entre els 22 i els 24 euros la garrafa de cinc litres.

La majoria han incrementat lleugerament el preu per l’augment dels costos de producció i la sequera al sud d’Espanya. Les cooperatives adscrites a la DO Garrigues ha tancat la campanya amb un augment de més del 12 per cent de la seua producció en relació amb l’any anterior, fins a aconseguir uns 4,3 milions de quilos. La DO exporta la meitat de la producció a Europa, però també al Japó, la Xina, els Estats Units o Dinamarca.

El president, Enric Dalmau, va apuntar que el sector ha d’apostar per incrementar la comercialització al detall, en la qual es prima la qualitat de la producció d’oli, per assegurar el futur del sector.

Primera fira de l’any a recuperar la presencialitat, de les 200 de Lleida

La Fira de l’Oli de les Borges és la primera que obre el calendari anual dels més de 200 certàmens que se celebren a la demarcació. La de les Garrigues va tornar a apostar per un certamen presencial després que la passada edició s’hagués de fer online per la Covid.

Els expositors van apuntar ahir que el sector de les fires també ha estat un dels més castigats per la pandèmia i van valorar molt positivament recuperar la presencialitat en el certamen de les Borges. Alguns van explicar que el contacte amb els visitants i clients “és un valor afegit” que permet donar a conèixer un producte i explicar l’elaboració, una cosa que no passa amb la fira virtual”.

tracking