SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Obres per millorar la seguretat de la travessia de la C-14 a Coll de Nargó

Carreteres instal·la semàfors amb botó perquè els veïns puguin creuar la via

Un dels semàfors instal·lats a la C-14 a Coll de Nargó.

Un dels semàfors instal·lats a la C-14 a Coll de Nargó.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns i l’ajuntament de Coll de Nargó veuran complerta una llarga reivindicació per la qual han lluitat durant més de sis anys. La Generalitat està executant la millora de la seguretat de la travessia de la C-14 al seu pas per la localitat. Ultima la instal·lació de dos semàfors, un en cada sentit de la marxa, que tindran un botó que els vianants accionaran per poder creuar la via.

Es tracta de la travessia principal, amb un volum important de trànsit de camions i turismes, que també divideix el nucli urbà. La instal·lació de la senyalització semafòrica ha obligat a canviar d’ubicació la parada de bus, que ha quedat situada en una zona més segura i estarà equipada amb una marquesina, segons va explicar l’alcalde, Martí Riera. La millora inclou també pintar diversos passos de vianants, la construcció d’una vorera a banda i banda de la carretera i la millora de l’enllumenat.

L’alcalde va explicar que Carreteres de la Generalitat va descartar el projecte d’una rotonda “per falta d’espai” encara que es va mostrar “molt satisfet” amb les obres, que estan a punt de finalitzar i que “dignificaran l’entrada” a la localitat. Riera va avançar que el Govern s’ha compromès a renovar la travessia urbana que enllaça la C-14 amb la carretera L-511, que connecta amb Isona, al Pallars. El projecte contempla ordenar el tram des de la carretera comarcal fins a l’ermita romànica de Sant Climent.

Inclou la renovació del paviment, habilitar noves zones d’estacionament, millorar la senyalització horitzontal i construir diversos passos de vianants elevats per limitar la velocitat i incrementar d’aquesta manera la seguretat al tram urbà. Aquestes obres, segons Riera, s’executaran “durant el primer trimestre” d’aquest any i duraran “menys d’un mes”.

tracking