SEGRE

COMARCAS

Les pistes amplien amb les nevades les zones d'esquí

Les del Sobirà dupliquen gruixos || La pols sahariana tenyeix la neu de marró

Espot, amb un metre de neu en cotes altes, tenyida parcialment de marró per la pols sahariana.

Espot, amb un metre de neu en cotes altes, tenyida parcialment de marró per la pols sahariana.ESTACIÓ D’ESPOT ESQUÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les últimes precipitacions de neu han deixat als cims del Pirineu entre 30 i 40 centímetres de neu nova i han afavorit, especialment, els complexos del Sobirà (Port Ainé i Espot) i l’Alta Ribagorça (Boí Taüll), que han augmentat sensiblement els gruixos. D’aquesta manera, han pogut ampliar el domini esquiable. Port Ainé té gairebé el total dels 26,7 quilòmetres disponibles i només dos pistes tancades.

Espot ofereix 23,6 dels seus 25 quilòmetres i Boí, 31 de 45. Fins ara, només Baqueira tenia tota la seua extensió oberta amb 162 quilòmetres. Port del Comte, que fa una setmana tenia gruixos que oscil·laven entre els 20 i 40 centímetres, els ha duplicat.

Aquestes últimes nevades garanteixen que els complexos hivernals podran arribar sense problemes fins a Setmana Santa en bones condicions llevat que les temperatures augmentin considerablement o plogui les properes setmanes. Tavascan, per la seua part, tancarà la zona d’alpí el 3 d’abril per qüestions empresarials.Moltes estacions d’esquí presenten aquests dies àmplies zona tenyides de marró per l’arribada de pols sahariana al Pirineu i el Prepirineu procedent del nord de l’Àfrica. La Generalitat va activar dimecres un avís preventiu.Pel que fa a l’esquí de fons, les nevades han permès reobrir pistes que ja estaven tancades com és el cas de San Joan de l’Erm, Aransa, Guils i Virós.

En l’actualitat, Lles, Sant Joan de l’Erm, Tavascan i Tuixent estan obertes a l’esquí, raquetes i usos turístics. Aransa i Virós obren de dimecres a diumenge, mentre que Guils permet l’ús de raquetes i serveis turístics. Malgrat la millores, responsables del sector van indicar que és difícil que arribin a Setmana Santa amb prou gruixos malgrat que es preveuen noves nevades.

tracking