SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

Laia Serra, primera alcaldessa de Bellver després de la dimissió de Porta

L'exalcalde va renunciar al càrrec arran de la polèmica per les obres d'un edifici

Serra i Porta, ahir després del ple que va ratificar la primera com a alcaldessa de Bellver.

Serra i Porta, ahir després del ple que va ratificar la primera com a alcaldessa de Bellver.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Laia Serra, d’Endavant Cerdanya, es va convertir ahir en la primera alcaldessa de Bellver. Fins aleshores havia estat tinent d’alcalde i edil d’Educació, Medi Ambient i Agricultura. Des del passat 19 d’abril, exercia a més d’alcaldessa en funcions després de la renúncia de Xavier Porta.

Aquest va dimitir arran de la polèmica per la construcció en sòl no urbanitzable d’un edifici propietat del seu fill, Joan Porta, també regidor i que va deixar el càrrec igual que el seu pare. El nomenament de Serra va rebre al ple d’ahir el suport de sis edils de l’equip de govern i dos vots en blanc de Junts. En la sessió, Filipa Pereia va prendre possessió com a regidora i ben aviat ho farà Maria Àngels Pons, que encara no té la credencial de la Junta Electoral.

L’exalcalde, Xavier Porta, va ser l’encarregat d’entregar a Serra la vara que simbolitza l’alcaldia.Sobre la polèmica urbanística denunciada per SOS Pirineus, Serra es va mostrar “a favor” que Fiscalia investigui el cas “perquè serà la manera d’aclarir els fets” i va assegurar que l’ajuntament “no hi interferirà”. Va afirmar que enfronta els propers mesos “amb una responsabilitat molt gran” i no va descartar presentar-se a les eleccions locals el 2023. Es va marcar com a objectiu impulsar un procés “continuista” per “acabar projectes ja iniciats” i va citar l’ampliació de la residència o la construcció de 36 pisos per a lloguer social.

Aquest és el divuitè relleu al capdavant d’un ajuntament o consell de Lleida en aquest mandat. Sis van ser per mocions de censura.

tracking